- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Chokoladebrownie
Chokoladebrownie
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium
Får chokolade også dine tænder til at løbe i vand? Med denne chokoladebrownie vil din mund med garanti ikke blive tør! Og vi har givet opskriften ekstra smag ved at bruge brun farin i stedet for almindeligt sukker. Og en ægte brownie er selvfølgelig uden kakao, men med smagen af ægte chokolade. Så pas på, denne brownie kan være yderst vanedannende!
Opskriften giver cirka 12 chokoladebrownies.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladebrownie
Chokoladebrownie:
150 g. mørk chokolade
150 g. smør
3 æg
1½ tsk vaniljesukker
100 g. brun farin
100 g. hvedemel
75 g. valnødder eller hasselnødder
3 spsk. flormelis til drys
Mørk chokolade
Smør
Æg
Vaniljesukker
Brun farin
Hvedemel
Valnødder
Flormelis
Køkkenredskaber til chokoladebrownie
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 lille gryde
1 stor glasskål
1 ovnfast fad (cirka 15 x 25 centimeter)
Bagepapir
1 mellemstor skål
1 håndmixer
1 kop
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 kødnål
1 si
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Lille gryde
Glasskål
Ovnfast fad
Bagepapir
Mellem røreskål
Håndmixer
Kop
Dejskraber
Brødkniv
Skærebræt
Kødnål
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladebrownie:
3.
Kom bagepapir i et ovnfast fad.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
6.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Se videoen.
7.
Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter. Se videoen.
10.
Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.
11.
Si melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Se videoen.
12.
Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nogle groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Se videoen.
13.
Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.
14.
Bag kagen i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.
15.
Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 14682 kJ / 3509 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 112 g-
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer