1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Pisket dej>
  5. Chokoladebrownie

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chokoladebrownie:

3.

Kom bagepapir i et ovnfast fad.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Bræk eller skær chokoladen i stykker. Kom chokolade og smør i en stor glasskål.

6.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil glasskålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Rør undervejs i chokolade-smørblandingen med en dejskraber. Se videoen.

7.

Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap. Lad chokolade-smørblandingen køle af.

8.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

9.

Kom brun farin, og vaniljesukker i skålen med æggene. Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter. Se videoen.

10.

Hæld din afkølede chokolade-blanding i ægge-sukker-blandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.

11.

Si melet ned i skålen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Se videoen.

12.

Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nogle groft. Vend dem forsigtigt rundt i brownie-dejen. Se videoen.

13.

Fordel brownie-dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber, til at få det hele med.

14.

Bag kagen i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.

15.

Lad kagen køle lidt af. Drys med flormelis, og skær den ud i firkantede brownies.

Næringsindhold per portion

Energi: 14682 kJ / 3509 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 58 %

Heraf mættet fedt: 112 g-

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, æggesnaps

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min