- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Pisket dej>
- Chokolade-soufflé
Chokolade-soufflé
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Svær
Mikkel er kommet til Antarktis. Han fortæller: Jeg er nu nået til sidste stop på rejsen mod verdens ende. En sejltur til Antarktis! Fantastisk natur med isbjerge, sæler, pingviner og hvaler. Katie fra USA er skibskok på båden og laver nogle megalækre desserter.
Tip: Drys evt. lidt flormelis over, eller servér med syrlig frugt eller is til.
Kagen giver 12 portioner
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokolade-soufflé
Soufflé:
5 dl vand
425 g. mørk chokolade
165 g. smør
6 æg
185 g. sukker
Vand
Mørk chokolade
Smør
Æg
Sukker
Køkkenredskaber til chokolade-soufflé
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 kniv
1 lille gryde
1 glasskål
1 dejskraber
1 røreske
2 skåle
1 håndmixer
1 spiseske
12 små, ovnfaste skåle eller en stor, rund kageform (cirka 26 cm i diameter)
1 bageplade
Decilitermål
Køkkenvægt
Kniv bestik
Lille gryde
Glasskål
Dejskraber
Røreske
Røreskål
Håndmixer
Spiseske
Springform
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Smelt chokolade:
3.
4.
Se videoen.
5.
6.
Del æggene:
7.
Del æggene i to skåle med æggeblommer i den ene og æggehvider i den anden. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
9.
10.
Saml dej:
11.
12.
13.
Bag soufflén:
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 19632 kJ / 4692 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 55 %
Heraf mættet fedt: 168 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer