Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Se videoen.

4.

Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.

5.

Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 teskeer citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Se videoen.

6.

Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer. Se videoen.

Kom æggeblommen, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer. Se videoen.

7.

Nu kommer det svære:
Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.

8.

Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.

9.

Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.

10.

Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft.
Se videoen.
Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1388 kJ / 331 kcal

Protein: 2 %

Kulhydrat: 2 %

Fedt: 96 %

Heraf mættet fedt 2,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Majonæse

Majonæse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Ærtecreme

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Hjemmelavet aioli - hvidløgsmayonnaise

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Peberfrugtsovs

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Argentinsk tomatsalsa og chimichurri

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min