
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Chilimayo
Hjemmelavet chilimayo - chilimayonnaise
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lav 100% din egen chili mayo! Chili mayo er lavet af hjemmelavet mayonnaise med chili. Her i opskriften bruger vi frisk chili, men du kan også bruge chilipulver eller sriracha sauce. Chili mayo er ret hurtig at lave selv, og den er god i mange forskellige retter som sushi, tempura, burger, pommes frites eller sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chilimayo
Ingredienser
½ rød chili
¾ rød chili
¼ rød chili
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 æggeblommer, pasteuriserede
3 æggeblommer, pasteuriserede
1 æggeblomme, pasteuriseret
1 tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
½ tsk. eddike
1 tsk. sennep
1 ½ tsk. sennep
½ tsk. sennep
1 knivspids salt
1 ½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 ½ - 2 dl. olie
2 - 2 ½ dl. olie
1 - 1 ½ dl. olie

Chili

Citron

Æggeblommer (pasteuriserede)

Eddike - lagereddike

Sennep

Salt

Peber

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til chilimayo
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kniv
1 citruspresser
2 teskeer
1 mellem skål
1 håndmixer
1 spiseske

Måleskeer

Decilitermål

Skærebræt

Urtekniv

Kniv bestik

Citruspresser

Teske

Mellem røreskål

Håndmixer

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en lille kniv. Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne ud med kniven. Se videoen.
4.
Hak chilien fint, og læg den til side. Vask hænder.
5.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 ½ teske citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 2 teskeer citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen, til du har 1 teske citronsaft. Se videoen.
6.
Kom æggeblommerne, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer. Se videoen.
Kom æggeblommen, eddike, sennep, citronsaft, salt og peber i en skål, og rør det sammen med en håndmixer. Se videoen.
7.
Nu kommer det svære:
Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
Kom en dråbe olie ned i skålen mens du pisker godt med en håndmixer. Gentag 10 gange.
8.
Hæld resten af olien i skålen i en tynd stråle, mens du pisker med håndmixeren. Stop med at tilsætte olie, når mayonnaisen er tyk og cremet.
9.
Kom chilien ned i mayonnaisen. Pisk til den er fordelt i mayonnaisen.
10.
Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft.
Se videoen.
Se videoen.
Smag mayonnaisen til med salt, peber og citronsaft. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1388 kJ / 331 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 2 %
Fedt: 96 %
Heraf mættet fedt 2,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer