Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chili sin carne:

3.

Skræl og skyl kartofler og gulerødder. Se videoen.

4.

Riv kartoflerne og gulerødderne på den grove side af rivejernet. Se videoen.

5.

Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet.

6.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Se videoen.

7.

Skyl chilien. Skær den over på langs, og skrab kernerne og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastikhandske eller en plastikpose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Se videoen.

8.

Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Se videoen.

9.

Åbn brikkerne med kidneybønner, og hæld dem i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af.

10.

Åbn brikkerne med hakkede tomater.

11.

Varm en stor gryde op til middel varme, og tilsæt olien. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det hele let. Løgene skal kun lige blive klare.

12.

Kom spidskommen, kanel, peber og tomatpuré i gryden, og lad det stege med i cirka 1 minut.

13.

Kom kartoffel, squash, peberfrugt og gulerod i gryden. Lad det stege i 3-4 minutter. Rør rundt, så det ikke brænder på.

14.

Kom kidneybønner, hakkede tomater, vand, eddike, chokolade, salt og grøntsagsbouillon i gryden. Rør rundt.

15.

Bring det hele i kog. Læg låg på, og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt mere vand.

16.

Smag retten til med salt, peber og chili.

Tilbehør:

17.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

18.

Hak persillen fint. Se videoen.

Servering:

19.

Servér chili sin carne med kogte ris og en klat creme fraiche og lidt persille på toppen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2335 kJ / 558 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Løg, hakke

Løg, hakke

Chili, skære og smage

Chili, skære og smage

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 50 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min