- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Fjerkræ>
- Carls skovomelet
Omelet med champignon
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
En skovomelet er fyldt med det bedste fra skoven: Svampe og and. Det er en helt genial ret, hvis der er rester tilovers fra Mortensaften eller Juleaften!
Psst - du kan også lave den med kylling!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til carls skovomelet
Andebryst
2 andebryster eller 500 g. kyllingebryst
3 andebryster eller 750 g. kyllingebryst
1 andebryst eller 250 g. kyllingebryst
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Fyld
500 g. champignon
750 g. champignon
250 g. champignon
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Omelet
1 dl. purløg
1 ½ dl. purløg
½ dl. purløg
8 æg
12 æg
4 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
Tilbehør
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Andebryst
Salt
Peber
Champignon
Persille
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Purløg
Æg
Mælk
Smør
Rugbrød
Køkkenredskaber til carls skovomelet
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
3 store skarpe knive
Køkkenrulle
3 skærebrædder
2 stegepander
1 paletkniv
1 blød børste
1 balje
1 rent viskestykke
1 grydeske
1 tallerken
1 brødrister
Måleskeer
Decilitermål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Køkkenrulle
Skærebræt
Stegepande
Paletkniv
Grøntsagsbørste
Viskestykke
Grydeske
Middagstallerken
Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
And:
3.
4.
Læg andebrysterne med skindet nedad på en kold stegepande. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Drys salt og peber på kødet.
5.
6.
Vend andebrysterne, og drys med lidt salt og peber. Steg andebrysterne i cirka 10 minutter mere.
7.
Fyld:
8.
Skær den nederste del af stokken på champignonerne væk. Vask champignonerne, og skær dem i tynde skiver.
9.
10.
Pil og hak hvidløget fint. Se videoen.
Pil og hak hvidløget fint. Se videoen.
Pil og hak hvidløget fint. Se videoen.
11.
12.
Skru ned for varmen, og kom olie, hvidløg, halvdelen af persillen, salt og peber på stegepanden. Vend det hele sammen. Tag stegepanden af varmen.
13.
Omelet:
14.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en stor skål. Gentag med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
15.
Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk, til du har en ensartet masse.
Tilsæt mælk, salt og peber, og pisk til du har en ensartet masse.
16.
Varm smør op på en stegepande. Hæld lidt af æggemassen på stegepanden, til det dækker hele bunden i et tyndt lag, ligesom en pandekage.
17.
Lad omeletten stege ved svag varme, til æggemassen er stivnet, og du kan mærke, at den nemt løsner sig fra stegepanden.
18.
19.
Vend forsigtigt den anden del af omeletten over fyldet.
20.
21.
Gentag trin 14 til 18, til du har brugt al æggemassen og alt fyldet. Kom et rent viskestykke over omeletterne for at holde dem varme.
22.
Rist rugbrødet på en brødrister, og servér omeletterne med ristet rugbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2326 kJ / 554 kcal
Protein: 35 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt 11,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer