
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Cannelloni med spinat
Cannelloni med spinat
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium

Disse pastaruller gemmer på lækre, velsmagende hemmeligheder. De er fyldt med sund spinat, knasende pinjekerner og lækker, cremet ost. Tag et bid af en cannelloni, og drøm dig væk til det varme Italien.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cannelloni med spinat
Ingredienser
500. frisk spinat eller 250 g. hel frossen spinat
750 g. frisk spinat eller 375 g. hel frossen spinat
250 g. frisk spinat eller 125 g. hel frossen spinat
2 løg
3 løg
1 løg
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
25 g. pinjekerner
37 g. pinjekerner
13 g. pinjekerner
½ tsk. groft salt
¾ tsk. groft salt
¼ tsk. groft salt
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
Mornaysovs
1 spsk. smør
30 g. hvedemel
½ l mælk
25 g. mild revet ost
25 g. parmasan- eller granaost
Evt. 2 spsk. blåskimmelost
½-1 tsk. allehånde
1 tsk. groft salt
¼ tsk. peber
500 g. tomater
Tilbehør
250 g. friske, bløde fuldkornslasagneplader eller tørrede cannelloni-pastarør
4 kogte majskolber
4 skiver fuldkornsbrød

Spinat

Løg

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Pinjekerner

Salt

Peber

Smør

Hvedemel

Mælk

Revet ost

Parmesanost

Blåskimmelost

Allehånde (stødt)

Tomat

Lasagneplader (fuldkorn)

Majs

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til cannelloni med spinat
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 balje eller stor skål
1 dørslag
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 hvidløgspresser
2 mellem gryder
1 grydeske
1 lille gryde
1 piskeris
1 spiseske
1 stor skarp kniv
1 ovnfastfad
1 bagerist
1 kødnål

Måleskeer

Køkkenvægt

Decilitermål

Stor røreskål

Dørslag

Urtekniv

Skærebræt

Hvidløgspresser

Mellem gryde

Grydeske

Lille gryde

Piskeris

Spiseske

Stor skarp kniv - kokkekniv

Ovnfast fad

Bagerist

Kødnål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Spinatfyld:
3.
Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.
Skyl spinaten i et dørslag. Fjern meget tykke stilke. Lad spinaten dryppe af.
4.
Pil, og hak løgene. Se videoen.
5.
Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Se videoen.
6.
Kom olie i en gryde, og varm op.
7.
Kom løgene i gryden, og steg dem ved middelvarme 2-3 minutter. Rør rundt. Se videoen.
8.
Tilsæt hvidløg, og steg et par minutter mere. Rør rundt.
9.
Skru op, og kom spinaten i gryden. Rør rundt, indtil spinaten bliver lidt blød og falder sammen.
10.
Skru ned til middel varme, og tilsæt pinjekernerne.
11.
Tilsæt salt og peber.
Mornaysovs:
12.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.
Kom smør i en gryde, og lad det smelte. Se videoen.
13.
Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Se videoen.
14.
Lun mælken i en lille gryde. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
15.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
16.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter.
17.
Kom salt, peber og allehånde i sovsen, og pisk sovsen sammen.
Saml og bag cannellonierne:
18.
Kom osten i sovsen, og pisk. Når al osten er smeltet, så smag til med salt og peber.
19.
Vask tomaterne, og skær dem i tern. Læg dem i bunden af et ovnfast fad.
20.
Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 8 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 12 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
Læg en lasagneplade på skærebrættet. Læg en stribe spinatfyld på, og rul lasagnepladen sammen til en rulle. Læg rullen ovenpå tomaterne i fadet. Tril i alt 4 ruller på samme måde. Hvis du bruger tørrede cannelloni-pastarør, skal du fylde dem med spinatblandingen, og lægge dem i fadet.
21.
Hæld bechamelsovsen over pastarullerne.
22.
Sæt en bagerist i midten af ovnen.
23.
Sæt fadet på bageristen, og tænd ovnen på 200 grader. Bag pastarørene i cirka 30 minutter.
24.
Stik med en lille skarp kniv, og mærk om cannelloni-rørene er bløde.
25.
Bring vand i kog i en stor gryde, og kog majskolberne møre. Servér dine cannelloni med friskkogte majskolber og groft brød til. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3012 kJ / 717 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer