
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Calzone napoletano
Calzone napoletano
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Uuuuh la laaaa. Op af godte-posen kommer: ÆGTE indbagt pizza! Calzone (skal udtales med stærk italiensk accent, før det gælder rigtigt). Server dine calzoner med en grøn salat af for eksempel salatblade, agurketern og cherrytomater.
Tip: Du kan bruge en færdigkøbt pizzadej i stedet for at lave dejen selv. Så går det hurtigere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til calzone napoletano
Dej:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
4 dl. hvedemel
6 dl. hvedemel
2 dl. hvedemel
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 dl. rugmel
3 dl. rugmel
1 dl. rugmel
Fyld:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
125 g. mozzarella (svarer til 1 pakke)
190 g. mozzarella (svarer til 1 ½ pakke)
65 g. mozzarella (svarer til ½ pakke)
100 g. kogt skinke i små tern
150 g. kogt skinke i små tern
50 g. kogt skinke i små tern
300 g. hytteost
450 g. hytteost
150 g. hytteost
1 tsk. oregano
1 ½ tsk. oregano
½ tsk. oregano
1 æg
1 ½ æg
½ æg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
Til pensling:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie

Gær

Vand

Hvedemel

Sukker

Salt

Olie - smagsneutral

Rugmel

Hvidløg

Mozzarella

Skinkestrimler

Hytteost

Oregano (tørret)

Æg

Peber

Tomatpuré
Køkkenredskaber til calzone napoletano
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 lille gryde
Husholdningsfilm
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kop
Bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 rent viskestykke
1 bagepensel

Decilitermål

Teske

Køkkenvægt

Stor røreskål

Lille gryde

Husholdningsfilm

Skærebræt

Urtekniv

Kop

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Viskestykke

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt 2 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
Tilsæt 3 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
Tilsæt 1 deciliter af hvedemelet, og rør rundt.
7.
Tilsæt sukker, salt og olie, og rør rundt.
8.
Tilsæt resten af hvedemelet og alt rugmelet. Rør rundt.
9.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.
10.
Ælt dejen med hænderne på køkkenbordet, til dejen slipper bordet, og er en sammenhængende klump. Det tager cirka 10 minutter. Se videoen.
11.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.
Fyld:
12.
Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
13.
Åben posen med mozzarella, og hæld vandet fra. Skær mozzarellaen i små stykker. Kom dem op i skålen med hvidløg.
14.
Kom skinketern, hytteost og oregano op i skålen.
15.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen. Se videoen.
Form calzonerne:
16.
Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på tre bageplader.
Kom bagepapir på en bageplade.
17.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i fire lige store stykker.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i seks lige store stykker.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to lige store stykker.
18.
Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladerne. To bunde på hver plade.
Tag en kagerulle. Rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg pizzabundene på bagepladen.
19.
Smør de fire bunde med tomatpuré.
20.
Fordel fyldet på den ene halvdel af de fire pizzaer. Fold dejstykket ind over fyldet, så pizzaen får form som en tyk halvmåne. Dyp fingrene i et glas med koldt vand, og dup kanten med de våde fingre hele vejen rundt. Fold den nederste kant ind over den øverste, så fyldet ikke kan flyde ud.
21.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Dæk calzonerne med et rent viskestykke, og lad dem efterhæve på bagepladen i 30 minutter.
Bag calzonerne:
22.
Pensl calzonerne med olie. Se videoen.
23.
Sæt calzonerne ind i ovnen. Bag dem først i 10 minutter ved 220 grader, og skru derefter ned til 180 grader, og bag calzonerne færdige i cirka 20 minutter, til kanten er sprød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2824 kJ / 675 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 6,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer