- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Italiensk>
- Calzone napoletano
Calzone napoletano
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Uuuuh la laaaa. Op af godte-posen kommer: ÆGTE indbagt pizza! Calzone (skal udtales med stærk italiensk accent, før det gælder rigtigt). Server dine calzoner med en grøn salat af for eksempel salatblade, agurketern og cherrytomater.
Tip: Du kan bruge en færdigkøbt pizzadej i stedet for at lave dejen selv. Så går det hurtigere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til calzone napoletano
Dej:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
4 dl. hvedemel
6 dl. hvedemel
2 dl. hvedemel
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 dl. rugmel
3 dl. rugmel
1 dl. rugmel
Fyld:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
125 g. mozzarella (svarer til 1 pakke)
190 g. mozzarella (svarer til 1 ½ pakke)
65 g. mozzarella (svarer til ½ pakke)
100 g. kogt skinke i små tern
150 g. kogt skinke i små tern
50 g. kogt skinke i små tern
300 g. hytteost
450 g. hytteost
150 g. hytteost
1 tsk. oregano
1 ½ tsk. oregano
½ tsk. oregano
1 æg
1 ½ æg
½ æg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
Til pensling:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Gær
Vand
Hvedemel
Sukker
Salt
Olie - smagsneutral
Rugmel
Hvidløg
Mozzarella
Skinkestrimler
Hytteost
Oregano (tørret)
Æg
Peber
Tomatpuré
Køkkenredskaber til calzone napoletano
1 decilitermål
1 teske
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 lille gryde
Husholdningsfilm
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kop
Bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 rent viskestykke
1 bagepensel
Decilitermål
Teske
Køkkenvægt
Stor røreskål
Lille gryde
Husholdningsfilm
Skærebræt
Urtekniv
Kop
Bagepapir
Bageplade
Kagerulle
Viskestykke
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Fyld:
12.
Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
Tag et skærebræt og en kniv. Pil, og hak hvidløget fint. Kom det op i en stor skål. Se videoen.
13.
14.
15.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Hæld det op i skålen. Tilsæt salt og peber, og rør fyldet sammen. Se videoen.
Form calzonerne:
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Bag calzonerne:
22.
Pensl calzonerne med olie. Se videoen.
23.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2824 kJ / 675 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 6,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer