- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Indisk>
- Butterchicken
Butterchicken
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
I Indien kan de noget magisk med krydderier med butterchicken. Opskriften er lavet uden at marinere kødet i mange timer, som man vil gøre i Indien. Dine smagsløg kommer til at juble, så lækkert smager den cremede sovs med krydderi-bomben i. Så giv salt og peber en pause og lun dig på denne indiske butter chicken GoCook style.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til butterchicken
Kyllinge-marinade:
Ca. 400 g. kyllingebrystfilet
Ca. 600 g. kyllingebrystfilet
Ca. 200 g. kyllingebrystfilet
3 tsk. garam masala
5 tsk. garam masala
1 ½ tsk. garam masala
3 tsk. paprika
5 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
1 tsk. gurkemeje
1 ½ tsk. gurkemeje
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. chilipulver
¾ tsk. chilipulver
¼ tsk. chilipulver
½ tsk. kardemomme
¼ tsk. kardemomme
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 dl. yoghurt
1 ½ dl. yoghurt
½ dl. yoghurt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Sovs:
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 spsk. frisk ingefær (ca. 3-4 cm.)
1 ½ spsk. frisk ingefær (ca. 5-6 cm.)
½ spsk. frisk ingefær (ca. 1-2 cm.)
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 lime
1 ½ lime
½ lime
40 g. smør
60 g. smør
20 g. smør
140 g. tomatpuré
210 g. tomatpuré
70 g. tomatpuré
2 ½ dl. madlavningsfløde
3 ¾ dl. madlavningsfløde
1 ¼ dl. madlavningsfløde
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
¼ tsk. sukker
Tilbehør:
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
4 naan-brød
6 naan-brød
2 naan-brød
Frisk koriander
Kyllingebryst
Garam masala
Paprika
Gurkemeje (stødt)
Chili (stødt)
Kardemomme (stødt)
Salt
Yoghurt naturel
Olie - smagsneutral
Peberfrugt
Løg
Ingefær (frisk)
Hvidløg
Lime
Smør
Tomatpuré
Madlavningsfløde
Sukker
Basmatiris
Vand
Naanbrød
Koriander
Køkkenredskaber til butterchicken
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 lille gryde med låg
1 mellemstor skål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 citruspresser
1 stegepande
1 paletkniv
1 blender
1 sauterpande eller stegepande med høj kant
1 bageplade
Bagepapir
1 lille skål
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Lille gryde
Mellem røreskål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Stegepande
Paletkniv
Søjleblender
Sauterpande
Bageplade
Bagepapir
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte ris:
3.
Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.
Hurtig kyllinge-marinering:
4.
Bland alle ingredienser undtagen olie og til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienserne til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienser undtagen olie og kylling til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.
5.
Skær kyllingen i tern på cirka 2x2 centimeter. Kom dem i krydderiblandingen og rør godt rundt, til alle kyllinge-stykker er smurt ind. Vask hænder når du har rørt ved råt kød. Lad det trække, mens du gør sovsen klar.
Butterchicken sovs:
6.
Skyl peberfrugten. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i store tern. Se videoen.
7.
Pil løget, og hak det i grove tern.
Pil løget, og hak det i grove tern.
Pil løget, og hak det i grove tern.
8.
Skræl ingefær, og hak den groft. Se videoen.
9.
Pil og hak hvidløg groft. Se videoen.
10.
Skær limen over, og pres saften ud af den. Se videoen.
Skær lime over, og pres saften ud af dem. Se videoen.
Skær limen over, og pres saften ud af den ene halvdel. Se videoen.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Smag sovsen til med limesaft, salt, chili og eventuelt ¼ teske sukker.
Samle retten:
18.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft eller find en brødrister frem.
19.
20.
Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af i et viskestykke. Se videoen.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3029 kJ / 724 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 11,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer