Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogte ris:

3.

Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.

Hurtig kyllinge-marinering:

4.

Bland alle ingredienser undtagen olie og til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.

Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienserne til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.

Kyllinge-marinade: Bland alle ingredienser undtagen olie og kylling til kyllinge-marinaden i en mellemstor skål.

5.

Skær kyllingen i tern på cirka 2x2 centimeter. Kom dem i krydderiblandingen og rør godt rundt, til alle kyllinge-stykker er smurt ind. Vask hænder når du har rørt ved råt kød. Lad det trække, mens du gør sovsen klar.

Butterchicken sovs:

6.

Skyl peberfrugten. Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Fjern kerner og hvide hinder. Skær den i store tern. Se videoen.

7.

Pil løget, og hak det i grove tern.

Pil løget, og hak det i grove tern.

Pil løget, og hak det i grove tern.

8.

Skræl ingefær, og hak den groft. Se videoen.

9.

Pil og hak hvidløg groft. Se videoen.

10.

Skær limen over, og pres saften ud af den. Se videoen.

Skær lime over, og pres saften ud af dem. Se videoen.

Skær limen over, og pres saften ud af den ene halvdel. Se videoen.

11.

Smelt smørret på en stegepande ved middel varme.

12.

Kom løg og peberfrugt på stegepanden og lad det stege i cirka 10 minutter, til de er blevet bløde. Rør rundt undervejs. Tilsæt tomatpuré og lad det svitse med i 2 minutter.

13.

Tilsæt fløde, ingefær, hvidløg og limesaft og rør det godt sammen. Sluk for stegepanden og lad det køle lidt af.

14.

Kom grøntsagssovsen i en blender. Blend, til der ikke er nogen klumper.

15.

Kyllinge-marinade fortsat: Kom olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme. Kom kyllinge marinaden på en stegepanden, og svits i 2-3 minutter. Rør rundt undervejs.

16.

Hæld sovsen over og lad det varme godt igennem i cirka 5 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

17.

Smag sovsen til med limesaft, salt, chili og eventuelt ¼ teske sukker.

Samle retten:

18.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft eller find en brødrister frem.

19.

Varm naan-brødene som anvist på pakken.

20.

Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Lad det dryppe af i et viskestykke. Se videoen.

21.

Kom butter-chicken i en dyb tallerken, top med koriander og spis naan-brød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3029 kJ / 724 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt: 11,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ris, koge

Ris, koge

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min