- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Nord-, Syd- og Mellemamerika>
- Mexicansk>
- Burritos med kartofler
Burritos med kartofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Medium
Vi elsker street food! Og vi elsker at give opskrifter et twist. Så hvad får du, hvis du krydser mexicanske burritos med danske kartofler? Den mest fantastiske mexi-kombination nogensinde! Vi har erstattet oksekødet med kartofler, så du får en ret, der er 3 gange bedre for klimaet*. Det giver bare en superlækker smag og et tilfreds klimahjerte!
* Beregnet med tal fra CONCITOs klimadatabase, 2021.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burritos med kartofler
Stegte kartofler med æg:
125 g kartofler
190 g kartofler
65 g kartofler
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 æg
3 æg
1 æg
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ dl. peber
Kålsalat:
150 g gulerødder
225 g gulerødder
75 g gulerødder
½ spidskål eller ¼ hvidkål
¾ spidskål eller ½ hvidkål
¼ spidskål eller 1/8 hvidkål
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
Bønnesovs:
230 g sorte bønner (1 brik)
345 g sorte bønner (1½ brik)
115 g sorte bønner (½ brik)
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ tsk. røget paprika
¾ tsk. røget paprika
¼ tsk. røget paprika
1 tsk. paprika, stærk
1 ½ tsk. stærk paprika
½ tsk. stærk paprika
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 spsk. tomatpuré
1 ½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
140 g majs (løse eller kolbe)
210 g. majs
70 g. majs
Tilbehør:
4 store tortillas (fuldkorn)
6 store tortillas (fuldkorn)
2 store tortillas (fuldkorn)
80 g revet ost
120 g revet ost
40 g revet ost
Salsa verde
Tomatsalsa
Kartoffel
Olie - smagsneutral
Æg
Salt
Peber
Gulerod
Spidskål
Persille
Sorte bønner (brik)
Løg
Hvidløg
Røget paprika
Paprika
Stødt spidskommen
Tomatpuré
Vand
Hakkede tomater
Majs
Tortillas, fuldkorn
Revet ost
Salsa
Køkkenredskaber til burritos med kartofler
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 decilitermål
2 teskeer
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 saks
1 si
1 rivejern
1 lille skål
1 rent viskestykke
3 mellem skåle
1 kop
1 gaffel
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Urtekniv
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Paletkniv
Saks
Si
Rivejern
Lille røreskål
Viskestykke
Mellem røreskål
Kop
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stegte kartofler med æg:
3.
Vask kartoflerne grundigt fri for jord, eller skræl dem. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
5.
6.
Bønnesovs:
7.
Åbn brikken eller dåsen med bønnerne. Hæld væsken fra bønnerne i en si, og skyl bønnerne med vand. Lad bønnerne dryppe af.
Bønnesovs: Åbn brikkerne eller dåserne med bønnerne. Hæld væsken fra bønnerne i en si, og skyl bønnerne med vand. Lad bønnerne dryppe af.
Kålsalat:
8.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Riv gulerødderne på den grove side af rivejernet. Kom de revne gulerødder op i en skål. Se videoen.
9.
10.
Stegte kartofler med æg, fortsat:
11.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en lille skål. Gør det samme med det andet æg. Tilsæt salt og peber, og pisk æggene sammen med en gaffel. Husk at vaske fingre, når du har rørt ved æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en lille skål. Gør det samme med de andre æg. Tilsæt salt og peber, og pisk æggene sammen med en gaffel. Husk at vaske fingre, når du har rørt ved æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en lille skål. Tilsæt salt og peber, og pisk ægget sammen med en gaffel. Husk at vaske fingre, når du har rørt ved æg. Se videoen.
12.
13.
Bønnesovs, fortsat:
14.
Kom olie på en stegepande, og lad den blive varm, før du kommer bønnerne på. Rør rundt i bønnerne indimellem med en paletkniv, så de ikke brænder på.
15.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele. Kom løg og hvidløg på stegepanden. Steg løg, hvidløg sammen med bønnerne 2 minutter, til løgene er bløde.
16.
Kom røget paprika, spidskommen og stærk paprika på stegepanden. Rør rundt. Tilsæt tomatpuré og vand. Steg blandingen i 3 minutter, mens du rører rundt, så det ikke brænder på.
17.
Rør de hakkede tomater i, og lad blandingen simre i 3 minutter.
18.
Kom salt, peber og majs i, og kog bønnesovsen op igen. Kom den færdige bønnesovs op i en skål.
Samling af burritos:
19.
Varm en stegepande op til middelvarme. Varm en tortilla på den varme stegepande. Fordel en fjerdedel af osten på tortillaen, og lad det smelte.
Varm en stegepande op til middelvarme. Varm en tortilla på den varme stegepande. Fordel en sjettedel af osten på tortillaen, og lad det smelte.
Varm en stegepande op til middelvarme. Varm en tortilla på den varme stegepande. Fordel halvdelen af osten på tortillaen, og lad det smelte.
20.
21.
Kom bønnesovs, stegte kartofler med æg og kålsalat i burritoen. Fold tortillaens sider ind over fyldet. Gentag med resten af tortillapandekagerne. Se videoen.
Kom bønnesovs, stegte kartofler med æg og kålsalat i burritoen. Fold tortillaens sider ind over fyldet. Gentag med resten af tortillapandekagerne. Se videoen.
Kom bønnesovs, stegte kartofler med æg og kålsalat i burritoen. Fold tortillaens sider ind over fyldet. Gentag med den anden tortillapandekage. Se videoen.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2212 kJ / 529 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer