- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Burger med rødbedebøffer
Burger med rødbedebøffer
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Rødbedebøf? Smager det overhovedet godt? Det kan du saftsuseme tro, det gør! Og når den kommer ind i lækker burgerbolle med alt dit yndlingsfyld, går det hele bare op i en højere enhed!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med rødbedebøffer
Rødbedebøffer:
100 g rødbede
150 g rødbede
50 g rødbede
60 g knoldselleri, pastinak eller persillerod
90 g knoldselleri, pastinak eller persillerod
30 g knoldselleri, pastinak eller persillerod
100 g kikærter fra brik eller dåse
150 g kikærter fra brik eller dåse
50 g kikærter fra brik eller dåse
ca. 40 g løg
ca. 60 g løg
ca. 20 g løg
2 æg
3 æg
1 æg
2 tsk. tomatketchup
3 tsk. tomatketchup
1 tsk. tomatketchup
1 tsk. engelsk sovs
1½ tsk. engelsk sovs
½ tsk. engelsk sovs
50 g grahamsmel
75 g grahamsmel
25 g grahamsmel
½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Derudover:
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 tsk. ketchup
6 tsk. ketchup
2 tsk. ketchup
4 tsk. mayonnaise
6 tsk. mayonnaise
2 tsk. mayonnaise
2 tomater
3 tomater
1 tomat
1 hjertesalathoved
1½ hjertesalathoved
½ hjertesalathoved
Evt. syltede agurker
Evt. syltede agurker
Evt. syltede agurker
Rødbede
Knoldselleri
Kikærter (brik)
Løg
Æg
Tomatketchup
Engelsk sovs
Grahamsmel
Salt
Peber
Rapsolie
Burgerboller (fuldkorn)
Mayonnaise
Tomat
Hjertesalat
Syltet agurk
Køkkenredskaber til burger med rødbedebøffer
1 foodprocessor eller minihakker
1 køkkenvægt
1 bageplade
1 ark bagepapir
1 decilitermål
1 lille gryde
2 mellemstore skåle
1 rent viskestykke
1 kartoffelskræller
1 si
1 skærebræt
1 røreske
1 kop
1 stor skarp kniv
1 brødkniv
1 smørekniv
1 spiseske
1 teske
Foodprocessor
Køkkenvægt
Bageplade
Bagepapir
Decilitermål
Lille gryde
Mellem røreskål
Viskestykke
Kartoffelskræller
Si
Skærebræt
Røreske
Kop
Stor skarp kniv - kokkekniv
Brødkniv
Kniv bestik
Spiseske
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødbedebøffer:
3.
Vask og skræl rødbeden. Riv den eventuelt groft, eller skær den i små stykker, inden du kommer den ned i en foodprocessor eller minihakker. Se videoen.
4.
Vask og skræl sellerien, og kom det ned i blenderen til rødbeden. Se videoen.
5.
Blend rødbede og selleri groft, og kom det op i en mellemstor skål.
6.
Hæld kikærterne op i en si. Vask kikærterne i cirka 1 minut, og lad vandet dryppe fra. Kom kikærterne op i blenderen. Blend dem groft, og kom dem op i skålen til rødbede og selleri.
7.
Pil løget, og hak det fint. Kom også det op i skålen. Se videoen.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
9.
Tilsæt ketchup, engelsk sovs, grahamsmel, salt og peber, og rør godt rundt.
10.
Lad farsen hvile i 10 minutter.
11.
Rør rundt i rødbedefarsen, og form dem til 4 lige store bøffer.
12.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middelvarme.
13.
Steg rødbedebøfferne i cirka 4-5 minutter på hver side, eller til de er gyldne på begge sider.
Tilbehør:
14.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
15.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
16.
Skyl salaten i en stor skål med vand. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
17.
Varm burgerbollerne, som der står på pakken. Skær dem derefter over.
Samle burgere med rødbedebøffer:
18.
Smør ketchup på den ene halvdel af bollen og mayonnaise på den anden halvdel.
19.
Fyld hver burger med tomat, salat og en rødbedebøf. Du kan også komme syltede agurker i.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1837 kJ / 439 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer