Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Paneret kyllingebøf:

3.

Del kyllingekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, lidt ligesom når du ælter dej.

Del kyllingekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del kyllingekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.

4.

Form kødet til bøffer ved at presse det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød.

5.

Kom salt, peber, rasp, paprika og cayennepeber i en dyb tallerken. Bland det sammen.

6.

Vend bøfferne i raspblandingen, så de er dækkede over det hele.

7.

Kom smør på en stegepande, og varm den op til høj varme.

Varm en pande med smør op ved høj varme. Læg bøfferne på, når den er varm.

8.

Steg bøfferne i cirka 4 minutter. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege, indtil bøfferne er gennemstegte og saften fra dem klar.

9.

Tag stegepanden væk fra varmen, og lad bøfferne hvile på panden.

Tilbehør:

10.

Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.

11.

Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.

Skyl tomat og agurk, og skær dem i tynde skiver.

12.

Varm burgerbollerne på en brødrister.

13.

Skær burgerbollerne igennem, og fyld dem med bøffer, salat, tomat, agurk og lidt ketchup. Klimaglad mums!

Næringsindhold per person

Energi: 2158 kJ / 516 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Frikadelleburger

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 60 min.

Arbejdstid: 60 min.

Fiskedelle-burger med remo-dressing

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Klassisk burger

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Burger med bankekød

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 60 min.