
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Burger med kylling
Burger med paneret kyllingebøf
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Skal burgeren have et klimaglad twist? Så prøv GoCooks opskrift med crispy paneret kyllingebøf af hakket kylling - bare fordi det er sjovt at prøve noget andet en gang imellem.
Burger med kylling giver cirka 3,5 kg CO2/kg måltid. Det er mindst 11 gange bedre end en tilsvarende burger med oksekød (Tal fra CONCITOs klimadatabase, 2021).
Tip: Hvis du vil være super køkken-nørdet kan du selvfølgelig bage burger-bollerne selv. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med kylling
Paneret kyllingebøf:
400 g. hakket kyllingekød
600 g. hakket kyllingekød
200 g. hakket kyllingekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 ½ dl. rasp
2 ¼ dl. rasp
¾ dl. rasp
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 knivspids cayennepeber
1 ½ knivspids cayennepaber
½ knivspids cayennepeber
2 tsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
Tilbehør:
1 hjertesalat
1 ½ hjertesalat
½ hjertesalat
2 tomater
3 tomater
1 tomat
⅓ agurk
1 agurk
½ agurk
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup

Hakket kyllingekød

Salt

Peber

Rasp

Paprika

Cayennepeber

Smør

Hjertesalat

Tomat

Agurk

Burgerboller (fuldkorn)

Tomatketchup
Køkkenredskaber til burger med kylling
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 dyb tallerken
1 brødrister
1 brødkniv

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Dyb tallerken

Brødrister

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Paneret kyllingebøf:
3.
Del kyllingekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del kyllingekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
Del kyllingekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej.
4.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød.
5.
Kom salt, peber, rasp, paprika og cayennepeber i en dyb tallerken. Bland det sammen.
6.
Vend kyllinge-bøfferne i rasp-blandingen, så der er rasp på alle sider af bøfferne.
7.
Kom smør på en stegepande, og varm den op til høj varme.
8.
Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Steg bøfferne i cirka 4 minutter. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege færdig.
9.
Tag stegepanden væk fra varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
Tilbehør:
10.
Pluk bladene af hjertesalaten og skyl dem.
11.
Skyl tomater og agurk og skær dem i tynde skiver.
Skyl tomat og agurk og skær dem i tynde skiver.
12.
Varm burgerbollerne på en brødrister.
13.
Skær burgerbollerne igennem, og fyld dem med bøffer, salat, tomat, agurk og lidt ketchup. Klimaglad mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2158 kJ / 516 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %