- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Burger >
- Burger med kylling
Burger med paneret kyllingebøf
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Er du klar til at lave din egen saftige burger med sprød kylling? I denne opskrift laver vi en lækker, sprød kyllingebøf, bygger burgeren med sprød salat, frisk tomat og agurk, og luner bollerne, så de bliver bløde og lækre.
Tag forklædet på, find stegepanden frem, og gør dig klar til at bage, stege og stable din egen burger!
Tip: Hvis du vil være super køkken-nørdet kan du selvfølgelig bage burger-bollerne selv. Find opskriften her i Madskole-universet.
Burger med kylling giver cirka 3,5 kg CO2/kg måltid. Det er mindst 11 gange bedre end en tilsvarende burger med oksekød (Tal fra CONCITOs klimadatabase, 2021).
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med kylling
Paneret kyllingebøf:
400 g hakket kyllingekød
600 g hakket kyllingekød
200 g hakket kyllingekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 ½ dl rasp
2 ¼ dl rasp
¾ dl rasp
1 tsk. paprika
1 ½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
1 knivspids cayennepeber
1 ½ knivspids cayennepaber
½ knivspids cayennepeber
2 tsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
Tilbehør:
1 hjertesalat
1 ½ hjertesalat
½ hjertesalat
2 tomater
3 tomater
1 tomat
⅓ agurk
1 agurk
½ agurk
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 spsk. ketchup
6 spsk. ketchup
2 spsk. ketchup
Hakket kyllingekød
Salt
Peber
Rasp
Paprika
Cayennepeber
Smør
Hjertesalat
Tomat
Agurk
Burgerboller (fuldkorn)
Tomatketchup
Køkkenredskaber til burger med kylling
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 dyb tallerken
1 brødrister
1 brødkniv
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Paletkniv
Dyb tallerken
Brødrister
Brødkniv
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Paneret kyllingebøf:
3.
Del kyllingekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, lidt ligesom når du ælter dej.
4.
Form kødet til bøffer ved at presse det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, efter du har rørt ved det rå kød.
5.
6.
Vend bøfferne i raspblandingen, så de er dækkede over det hele.
7.
Kom smør på en stegepande, og varm den op til høj varme.
Varm en pande med smør op ved høj varme. Læg bøfferne på, når den er varm.
8.
Steg bøfferne i cirka 4 minutter. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege, indtil bøfferne er gennemstegte og saften fra dem klar.
9.
Tilbehør:
10.
11.
Skyl tomat og agurk, og skær dem i tynde skiver.
12.
13.
Skær burgerbollerne igennem, og fyld dem med bøffer, salat, tomat, agurk og lidt ketchup. Klimaglad mums!
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2158 kJ / 516 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Inspiration