1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Burger med kimchi og teriyakisovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koreansk BBQ:

3.

Kom sojasovs, brun farin og risvinseddike på en stegepande, og varm det op. Lad det koge i 2 minutter, mens du rører rundt, så det ikke brænder på.

4.

Kom majsstivelse op i stegepanden, og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt honning, og rør, til det er opløst.

Kimchi-slaw:

5.

Pil det yderste blad af spidskålen, og skyl spidskålen. Skær kålen i tynde strimler, og kom dem op i en skål med kimchi og cremefraiche. Rør rundt, til spidskål og kimchi er dækket af dressingen. Se videoen.

6.

Hvis du vil komme persille i din kimchi-slaw, skal det skylles og hakkes i mindre stykker.

Burger:

7.

Skræl ingefær og hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det op i en mellemstor skål. Se videoen.

8.

Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 4 hakkebøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 6 hakkebøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 2 hakkebøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

9.

Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op til middel varme.

10.

Kom bøfferne på panden. Lad dem stege i cirka 5 minutter. Vend bøfferne, og skru ned på middelvarme, og lad dem stege cirka 5 minutter på den anden side. Se videoen.

11.

Tag stegepanden af varmen. Fordel din BBQ-sovs på bøfferne, og drys med sesamfrø.

12.

Varm burgerbollerne på en brødrister.

13.

Skær burgerbollerne igennem, og smør underbollen og overbollen med chili-mayonnaise. Saml burgeren med 2 spiseske kimchi-slaw, bøffen og overbollen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2258 kJ / 540 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 6,4 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Spidskål i strimler

Spidskål i strimler

Rivejern

Rivejern

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, forme

Hakkebøf, stege

Hakkebøf, stege

Inspiration

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 65 min