- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Burger med kimchi og teriyakisovs
Burger med kimchi og teriyakisovs
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du har sikkert prøvet bunkevis af burgers, men har du prøvet kimchi? Hvad med at kombinere de to i en koreansk-inspireret burger med fermenteret kål og koreansk BBQ også kaldet teriyakisovs?
Tip: Hvis du ikke har chili-mayonnaise, kan du blande mayonnaise med lidt stærk chilisovs.
Husk GoCooks opskrift på hjemmelavede burgerboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til burger med kimchi og teriyakisovs
Koreansk BBQ:
3 spsk. sojasovs eller teriyakisovs
4 ½ spsk. sojasovs eller teriyakisovs
1 ½ spsk. sojasovs eller teriyakisovs
2 spsk. brun farin
3 spsk. brun farin
1 spsk. brun farin
1 spsk. risvinseddike eller eddike
1 ½ spsk. risvinseddike eller eddike
½ spsk. risvinseddike eller eddike
1 tsk. majsstivelse
1 ½ tsk. majsstivelse
½ tsk. majsstivelse
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
Kimchi-slaw:
⅛ spidskål
¼ spidskål
3 blade spidskål
1 dl. kimchi
1 ½ dl. kimchi
½ dl. kimchi
2 spsk. cremefraiche
3 spsk. cremefraiche
1 spsk. cremefraiche
Eventuelt persille
Eventuelt persille
Eventuelt persille
Burger:
1 tsk. ingefær
1 ½ tsk. ingefær
½ tsk. ingefær
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
200 g. hakket oksekød
1 spsk. sojasovs
1 ½ spsk. sojasovs
½ spsk. sojasovs
1 spsk. sesamolie
1 ½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
2 spsk. sesamfrø
3 spsk. sesamfrø
1 spsk. sesamfrø
4 burgerboller
6 burgerboller
2 burgerboller
4 spsk. chili-mayonnaise
6 spsk. chili-mayonnaise
2 spsk. chili-mayonnaise
Soja
Brun farin
Risvinseddike
Majsstivelse
Honning
Spidskål
Creme fraiche
Persille
Ingefær (frisk)
Hvidløg
Hakket oksekød
Sesamolie
Peber
Olie - smagsneutral
Smør
Sesamfrø
Burgerboller (fuldkorn)
Mayonnaise
Køkkenredskaber: til burger med kimchi og teriyakisovs
3 spiseskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
3 teskeer
1 stegepande
1 paletkniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor skål
1 stor skål
1 røreske
1 rivejern
1 brødrister
1 brødkniv
Spiseske
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Stegepande
Paletkniv
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Stor røreskål
Røreske
Rivejern
Brødrister
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koreansk BBQ:
3.
Kom sojasovs, brun farin og risvinseddike på en stegepande, og varm det op. Lad det koge i 2 minutter, mens du rører rundt, så det ikke brænder på.
4.
Kom majsstivelse op i stegepanden, og rør rundt, til det er opløst. Tilsæt honning, og rør, til det er opløst.
Kimchi-slaw:
5.
Pil det yderste blad af spidskålen, og skyl spidskålen. Skær kålen i tynde strimler, og kom dem op i en skål med kimchi og cremefraiche. Rør rundt, til spidskål og kimchi er dækket af dressingen. Se videoen.
6.
Hvis du vil komme persille i din kimchi-slaw, skal det skylles og hakkes i mindre stykker.
Burger:
7.
Skræl ingefær og hvidløg, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom det op i en mellemstor skål. Se videoen.
8.
Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 4 hakkebøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 6 hakkebøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
Kom hakket oksekød, sojasovs, sesamolie og peber op i skålen, og rør det sammen til en fars. Form 2 hakkebøffer. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
9.
Kom smør og olie på en stegepande, og varm det op til middel varme.
10.
Kom bøfferne på panden. Lad dem stege i cirka 5 minutter. Vend bøfferne, og skru ned på middelvarme, og lad dem stege cirka 5 minutter på den anden side. Se videoen.
11.
Tag stegepanden af varmen. Fordel din BBQ-sovs på bøfferne, og drys med sesamfrø.
12.
Varm burgerbollerne på en brødrister.
13.
Skær burgerbollerne igennem, og smør underbollen og overbollen med chili-mayonnaise. Saml burgeren med 2 spiseske kimchi-slaw, bøffen og overbollen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2258 kJ / 540 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 6,4 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer