- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Vinter>
- Bulgursalat med bolsjebeder
Bulgursalat med bolsjebeder
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Se lige de flotte bolsjebeder... WOW - De gør da bulgursalaten heeelt vildt flot. Bolsjebeder smager ikke af lige så meget som en almindelig rødbede, men giver et godt knas med sin sprøde personlighed. Server salaten til din favorit deller eller bøffer, eller spis den som den er - måske i madpakken?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bulgursalat med bolsjebeder
Bulgur:
2 dl. bulgur
3 dl. bulgur
1 dl. bulgur
3 dl. vand til at koge bulgur
4½ dl vand til at koge bulgur
1½ dl vand til at koge bulgur
Grøntsager:
1 bolsjebede
1½ bolsjebede
½ bolsjebede
2 appelsiner
3 appelsiner
1 appelsin
Dressing:
1 spsk. olivenolie
1½ spsk. olivenolie
½ spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1½ spsk. honning
½ spsk. honning
½ dl. frisk persille
¾ dl. frisk persille
¼ dl. frisk persille
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Bulgur
Vand
Bolsjebeder
Appelsin
Olivenolie
Honning
Persille
Salt
Peber
Køkkenredskaber til bulgursalat med bolsjebeder
1 mandonlinjern
1 lille gryde med låg
1 mellemstor skål
1 lille skål
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 decilitermål
1 spiseske
1 skærebræt
1 citruspresser
1 rent viskestykke
Mandolinjern
Lille gryde
Mellem røreskål
Lille røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Kartoffelskræller
Decilitermål
Spiseske
Skærebræt
Citruspresser
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge bulgur:
3.
Mål vandet af, og kom det op i en gryde. Skru op til høj varme. Se videoen.
4.
Når vandet koger, tilsæt bulgur og salt. Læg låg på.
5.
Lad bulguren koge i 2 minutter. Sluk derefter for varmen.
6.
Fjern gryden fra varmen, og lad bulguren stå i 10-15 minutter med låg på.
Grøntsager:
7.
Skyl og skræl bolsjebeden. Se videoen.
8.
Skær bolsjebeden i tynde strimler på en mandolinjern. Se videoen.
9.
Filetér den ene af appelsinerne. Se videoen.
Skær appelsinen over på midten. Filetér den ene halvdel af appelsinen. Se videoen.
Dressing:
10.
Halver den anden appelsin. Pres saften fra den med en citruspresser. Kom saften op i en mellemstor skål.
Pres saften fra den anden halve appelsin med en citruspresser. Kom saften op i en mellemstor skål.
11.
Kom olivenolie og honning i skålen, og rør godt rundt.
12.
Tilsæt den afkølede bulgur, bolsjebedestavene og appelsinfileterne.
13.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
14.
Hak persillen groft, og kom den op i bulgursalaten. Bland det hele godt sammen. Se videoen.
15.
Smag salaten til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 996 kJ / 238 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 18 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer