
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Salater>
- Bulgursalat
Græsk bulgursalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Træt af ris til aftensmaden? Så lad Grækenland komme ind i dit liv med lækker opskrift på bulgursalat, der er inspireret af det græske køkken. Lad dig ikke forskrække af olie eddike dressingen. Den giver blot et syrligt pift. Hvis forårsløg er for vovet, så erstat dem med agurk. Servér den som tilbehør, eller spis den som en let sommerret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bulgursalat
Bulgur:
2 dl bulgur (gerne fuldkorn)
3 dl bulgur (gerne fuldkorn)
1 dl bulgur (gerne fuldkorn)
3 dl vand
4½ dl vand
1½ dl vand
¼ tsk salt
½ tsk salt
¼ tsk salt
Grøntsager:
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
Olie-eddike-dressing:
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
1 spsk. eddike
1 ½ spsk. eddike
½ spsk. eddike
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt

Bulgur

Vand

Salt

Persille

Peberfrugt

Forårsløg

Citron

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Eddike - lagereddike
Køkkenredskaber til bulgursalat
1 lille gryde
1 decilitermål
1 citruspresser
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 store skåle
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 spiseske
1 teske
1 røreske
1 hvidløgspresser

Lille gryde

Decilitermål

Citruspresser

Køkkenvægt

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Lille røreskål

Viskestykke

Spiseske

Teske

Røreske

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge bulgur:
3.
Mål vandet af, og kom det op i en gryde. Skru op til høj varme. Se videoen.
4.
Tilsæt bulgur og salt, når vandet koger. Læg låg på.
5.
Lad bulguren koge i 2 minutter. Sluk derefter for varmen.
6.
Fjern gryden fra varmen, og lad bulguren stå i 10-15 minutter med låg på.
Grøntsager:
7.
Tag en stor skål frem. Skyl peberfrugt. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom det op i skålen. Se videoen.
8.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Fjern stilkene på persillen. Se videoen.
9.
Hak bladene fra persillen fint, og kom dem op i skålen til peberfrugten.
10.
Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen. Se videoen.
11.
Kom bulgur op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.
Olie-eddike-dressing:
12.
Tag en lille skål frem. Skær citronen over. Tag en citruspresser, og pres saften ud af en halv citron. Se videoen.
Tag et skærebræt og en kniv. Skær citronen over. Tag en citruspresser, og pres saften ud af trekvart citron. Se videoen.
Tag et skærebræt og en kniv. Skær citronen over. Tag en citruspresser, og pres saften ud af en kvart citron. Se videoen.
13.
Pil hvidløget, og pres det, og kom det op i skålen. Se videoen.
14.
Kom olie, eddike og salt i skålen med hvidløg. Rør sammen.
15.
Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 933 kJ / 223 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 50 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 50 min
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min