
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Fødselsdag>
- Brunsviger som kagemand
Brunsviger som kagemand
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her har du opskriften på en rigtig festlig brunsviger! Brunsviger som kagemand. Her formet i en bradepande, men du kan også lave den som en figur. Vi har gjort den ekstra lækker ved at køre dobbelt op på snasket fyld og toppet med slik og flødeskum. For flødeskum skal der til, hvis du spørger Micki og nordjyderne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brunsviger som kagemand
Bund:
2 dl. mælk
50 g. gær
1 æg
2 spsk. sukker
Ca. 450 g. hvedemel (7-8 dl.)
1 tsk. salt
75 g. smør
1 spsk. olie
Fyld:
200 g. blødt smør
200 g. brun farin
1 spsk. sirup
Pynt:
Evt. 100 g slik
Evt. 1 dl. piskefløde
Flag

Mælk

Gær

Æg

Sukker

Hvedemel

Salt

Smør

Olie - smagsneutral

Brun farin

Ahornsirup

Slik

Piskefløde
Køkkenredskaber til brunsviger som kagemand
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 lille gryde
1 lille skål
1 røreske
1 kop
1 stor skål
1 bradepande
1 rent viskestykke

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Lille gryde

Lille røreskål

Røreske

Kop

Stor røreskål

Bradepande

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Hæld mælken i en lille gryde, og varm den op, til den er lunkent. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varm, så du brænder dig. Se videoen.
4.
Hæld mælken ned i en skål, og smuldr gæren i mælken. Rør rundt til gæren er opløst.
5.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom æg og sukker ned i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør det sammen. Se videoen.
6.
Kom mel og salt i en ny stor skål, og smuldr smørret sammen med melet.
7.
Kom mælkeblandingen ned i skålen med melblandingen.
8.
Rør det hele sammen. Det bliver til en ret blød dej. Se videoen.
9.
Smør en bradepande med lidt olie, og drys med mel. Fordel dejen heri, og tryk den ud til kanterne. Læg et rent viskestykke over. Se videoen.
10.
Lad kagen hæve cirka 30 minutter på et lunt sted.
Fyld:
11.
Kom smør, brun farin og sirup i en gryde. Smelt fyldet ved svag varme, indtil brun farin er helt opløst. Rør rundt imens. Se videoen.
12.
Tag gryden væk fra varmen, og lad massen køle lidt af.
Samle brunsviger:
13.
Når dejen har hævet, fordeler du fyldet på dejen. Husk at komme det helt ud til kanten.
14.
Lad dejen hæve i yderligere 20 minutter.
15.
Tænd ovnen på 200 grader.
16.
Tryk dybe huller i den hævede brunsviger med fingrene, så fyldet flyder ned i fordybningerne.
17.
Bag kagen i cirka 25-30 minutter. Se videoen.
18.
Lad brunsvigeren køle af til stuetemperatur.
Pynt:
19.
Pynt kagen med flag og slik – og eventuelt flødeskum. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 20092 kJ / 4820 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 148 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer