- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Brunede kartofler
Brunede kartofler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Brunede kartofler smager skønt, og er en uundværlig del af julemaden! Følg opskriften nøje, så er det faktisk ikke så svært. Pas bare på, karamellen ikke bliver for varm, og hav så lige en voksen i baghånden hvis du har brug for hjælp, ik´? :-)
Tip: Få hjælp af GoCooks fotos i trin-for-trin opskriften.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brunede kartofler
Ingredienser
1 kg. små, kogefaste kartofler
1 ½ kg. små, kogefaste kartofler
500 g. små, kogefaste kartofler
1 dl. sukker
1 ½ dl. sukker
½ dl. sukker
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
Kartoffel
Sukker
Smør
Køkkenredskaber til brunede kartofler
1 sæt måleskeer
1 declitermål
1 køkkenvægt
1 mellem gryde
1 grydelåg
1 lille kniv
1 lille skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 viskestykke
1 stegepande
1 grydeske
1 serveringsfad
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Mellem gryde
Grydelåg
Urtekniv
Dørslag
Viskestykke
Stegepande
Grydeske
Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogte pillede kartofler:
3.
Skrub kartoflerne. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det dækker kartoflerne, og læg låg på gryden.
5.
Tænd for varmen og kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
6.
Stil et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne ned i dørslaget og lad dem dryppe af.
7.
Pil kartoflerne med en lille skarp kniv. Tør eventuelt kartoflerne i et rent viskestykke, så de bliver helt tørre.
Brunede kartofler:
8.
Fordel sukkeret i et jævnt lag på en kold stegepande. Tænd for middelvarme, og lad sukkeret smelte. Du må ikke røre i det.
9.
Når sukkeret er helt smeltet til brun karamel, rører du smørret i med en paletkniv. Rør kun ved smørret og ikke ved sukker-karamellen med din paletkniv. Så undgår du at få klumper af sukker på din paletkniv.
10.
Smørret skal smelte og bruse op sammen med sukkeret.
11.
Kom forsigtigt kartoflerne på stegepanden. Lad dem ligge et par minutter, uden at vende dem.
12.
Skru op for varmen og vend forsigtigt kartoflerne rundt, til de er brune på alle sider.
13.
Skru ned for varmen, og fortsæt med at vende kartoflerne, indtil de yderste 1-2 millimeter af kartoflerne har opsuget karamellen og fået en brun farve. Det tager cirka 5 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1370 kJ / 326 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 78 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer