1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Tilbehør >
  5. Dip, dressinger og sovs >
  6. Brun sovs uden opbagning

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Brun sovs:

3.

Pil og hak løget fint. Se videoen.

4.

Varm olien i gryden ved middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.

5.

Kom vand og grøntsagsbouillonen i gryden. Kog op, mens du pisker.

6.

Ryst mel og mælk sammen i en melryster.

7.

Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i. Se videoen.

8.

Kom sukker, eddike, salt og peber i.

9.

Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.

10.

Lad sovsen koge 2 minutter, mens du pisker.

11.

Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.

Næringsindhold per portion

Energi: 360 kJ / 86 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 0,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Sovs, jævne

Sovs, jævne

Inspiration

Rød pesto

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Raita

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 5 min

Tzatziki

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Spicy limabønne-spread

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min