- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Tilbehør >
- Dip, dressinger og sovs >
- Brun sovs uden opbagning
Brun sovs - jævning med hvedemel og mælk
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
 
Ingen kartofler uden sovs. Sådan er det bare! Den her opskrift på sovs er super nem at lave, og så er den klar på mindre end 10 minutter, hvis du er en løg-hakke-ninja. Brun sovs uden opbagning bliver jævnet med hvedemel og mælk. Det gør den lidt sundere end brun sovs med opbagning.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brun sovs uden opbagning
Brun sovs:
1 løg
1 spsk. olie
3 dl. vand
1 terning grøntsagsbouillon
2 spsk. hvedemel
1 dl. mælk
2 tsk. sukker
1 spsk. eddike
½ tsk. salt
1 knivspids peber
3-4 dråber sovsekulør
 
Løg
 
Olie - smagsneutral
 
Vand
 
Grøntsagsbouillon
 
Hvedemel
 
Mælk
 
Sukker
 
Eddike - lagereddike
 
Salt
 
Peber
 
Sovsekulør
Køkkenredskaber til brun sovs uden opbagning
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 piskeris
1 melryster
 
Spiseske
 
Decilitermål
 
Teske
 
Skærebræt
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Lille gryde
 
Grydeske
 
Piskeris
 
Melryster
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brun sovs:
3.
4.
5.
Kom vand og grøntsagsbouillonen i gryden. Kog op, mens du pisker.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 360 kJ / 86 kcal
Protein: 8 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 0,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
