
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Brun sovs jævnet med creme fraiche
Brun sovs - jævning med creme fraiche
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Få en Lækker brun sovs til hakkebøffer og frikadeller! Vores opskrift inkluderer en blanding af hvedemel og 18% creme fraiche, der jævner sovsen uden den skiller ved opvarmningen. En sundere sovs, end når du bruger fløde. Vi har også tilføjet et par hemmelige ingredienser for en ekstra smagsoplevelse. Gør dig klar til at piske løs!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til brun sovs jævnet med creme fraiche
Sovs:
3 dl cremefraiche, 18%
4 dl. cremefraiche, 18%
1 ½ dl. cremefraiche, 18%
1 spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
½ spsk. hvedemel
2 dl vand
1 dl vand
2 dl vand
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
½ tsk. sennep
¾ tsk. sennep
¼ tsk. sennep
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
1 tsk. engelsk sauce
1 ½ tsk. engelsk sauce
½ tsk. engelsk sauce
Ca. 2 tsk. sovsekulør
Ca. 3 tsk. Sovsekulør
Ca. 1 tsk. sovsekulør
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knsp. peber
1 ½ knsp. peber
½ knsp. peber
Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber

Creme fraiche

Hvedemel

Vand

Tomatketchup

Sennep

Oksebouillon

Engelsk sovs

Sovsekulør

Salt

Peber
Køkkenredskaber til brun sovs jævnet med creme fraiche
1 lille gryde
1 lille skål
1 piskeris
1 sæt måleskeer
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 teske

Lille gryde

Lille røreskål

Piskeris

Måleskeer

Spiseske

Decilitermål

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Brun sovs:
3.
Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning.
4.
Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge. Se videoen.
5.
Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen. Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage. Lad sovsen stå ved middel varme, det skal tykne og boble let. Det tager ca. 5 minutter.
6.
Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere, og kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.
7.
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2580 kJ / 498 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer