- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Bønnemos af kidneybønner
Bønnemos af kidneybønner
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Brug bønnemos som tilbehør til maden eller som dip til grøntsagsstave. Det smager skønt!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bønnemos af kidneybønner
Bønnemos:
1 dåse kidneybønner (ca. 240 g. kogte bønner)
1 ½ dåse kidneybønner (ca. 360 g. kogte bønner)
½ dåse kidneybønner (ca. 120 g. kogte bønner)
1 økologisk citron
1 ½ økologisk citron
½ økologisk citron
¼ rød chili
½ rød chili
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. stødt spidskommen
1 ½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 ½ tsk. stødt koriander
½ tsk. stødt koriander
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
Frisk mynte
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Pynt:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
Kidneybønner (tørrede)
Citron økologisk
Chili
Løg
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Stødt spidskommen
Koriander
Vand
Mynte
Salt
Peber
Agurk
Køkkenredskaber: til bønnemos af kidneybønner
1 decilitermål
1 dåseåbner
1 si
1 rivejern
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stegepande
1 stegepande
1 paletkniv
1 paletkniv
1 piskeris eller stavblender
1 skål
1 stor skarp kniv
1 fad til anretning
Decilitermål
Dåseåbner
Si
Rivejern
Urtekniv
Skærebræt
Stegepande
Paletkniv
Piskeris
Røreskål
Stor skarp kniv - kokkekniv
Serveringsfad
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Steg og kog kidneybønner:
3.
4.
5.
6.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
8.
Kom løg og hvidløg på stegepanden, og steg et par minutter. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.
9.
10.
Bønnemos:
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 463 kJ / 111 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 15 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer