- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Bøfsandwich
Bøfsandwich
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
JA tak! Så bliver det ikke mere konge opskrift. Burger svøbt i litervis af brun sovs med ristede løg på toppen. Bum. Bøf af oksekød, remoulade, agurkesalat, rødbeder, hjemmelavet brun sovs og ristede løg. En must try opskrift!
Tip: Vi bruger færdige burgerboller, men du kan også bage dine egne med opskriften fra GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bøfsandwich
Sandwich:
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
1 spsk. olie til stegning
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. Salt
4 fuldkorns-burgerboller
Brun sovs:
1 ½ dl cremefraiche
2 ¼ dl. cremefraiche
¾ dl. cremefraiche
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
5 dl. vand
7 ½ dl vand
2 ½ dl vand
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
½ tsk. sennep
¾ tsk. sennep
¼ tsk. sennep
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
1 tsk. engelsk sauce
1 ½ tsk. engelsk sauce
½ tsk. engelsk sauce
Ca. 2 tsk. sovsekulør
Ca. 3 tsk. Sovsekulør
Ca. 1 tsk. sovsekulør
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knsp. peber
1 ½ knsp. peber
½ knsp. peber
Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
2 løg
3 løg
1 løg
Syltede rødbeder
Remoulade
Syltet agurk
Ristede løg
Hakket oksekød
Olie - smagsneutral
Peber
Salt
Burgerboller (fuldkorn)
Creme fraiche
Hvedemel
Vand
Tomatketchup
Sennep
Oksebouillon
Engelsk sovs
Sovsekulør
Løg
Rødbeder (syltede)
Remoulade
Syltet agurk
Ristede løg
Køkkenredskaber til bøfsandwich
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 paletkniv
1 mellemstor skål
1 stor gryde
1 piskeris
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Paletkniv
Mellem røreskål
Stor gryde
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hakkebøffer:
3.
Del oksekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.
Del oksekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.
Del oksekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.
4.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
5.
6.
Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Se videoen.
7.
Brun sovs med creme fraiche:
8.
Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning. Se videoen.
9.
Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge.
10.
11.
12.
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
13.
Bløde løg:
14.
15.
Byg din bøfsandwich:
16.
Varm burgerbollerne i en brødrister, airfryer eller ovn i cirka 5 minutter.
17.
Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.
18.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2580 kJ / 617 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer