
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Bøfsandwich
Bøfsandwich
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

JA tak! Så bliver det ikke mere konge opskrift. Burger svøbt i litervis af brun sovs med ristede løg på toppen. Bum. Bøf af oksekød, remoulade, agurkesalat, rødbeder, hjemmelavet brun sovs og ristede løg. En must try opskrift!
Tip: Vi bruger færdige burgerboller, men du kan også bage dine egne med opskriften fra GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bøfsandwich
Sandwich:
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
1 spsk. olie til stegning
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. Salt
4 fuldkorns-burgerboller
Brun sovs:
1 ½ dl cremefraiche
2 ¼ dl. cremefraiche
¾ dl. cremefraiche
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
5 dl. vand
7 ½ dl vand
2 ½ dl vand
2 spsk. ketchup
3 spsk. ketchup
1 spsk. ketchup
½ tsk. sennep
¾ tsk. sennep
¼ tsk. sennep
1 terning oksebouillon
1 ½ terning oksebouillon
½ terning oksebouillon
1 tsk. engelsk sauce
1 ½ tsk. engelsk sauce
½ tsk. engelsk sauce
Ca. 2 tsk. sovsekulør
Ca. 3 tsk. Sovsekulør
Ca. 1 tsk. sovsekulør
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knsp. peber
1 ½ knsp. peber
½ knsp. peber
Smag til med sennep, engelsk sauce, salt og peber
Tilbehør:
2 løg
3 løg
1 løg
Syltede rødbeder
Remoulade
Syltet agurk
Ristede løg

Hakket oksekød

Olie - smagsneutral

Peber

Salt

Burgerboller (fuldkorn)

Creme fraiche

Hvedemel

Vand

Tomatketchup

Sennep

Oksebouillon

Engelsk sovs

Sovsekulør

Løg

Rødbeder (syltede)

Remoulade

Syltet agurk

Ristede løg
Køkkenredskaber til bøfsandwich
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 decilitermål
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 paletkniv
1 mellemstor skål
1 stor gryde
1 piskeris

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Mellem røreskål

Stor gryde

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hakkebøffer:
3.
Del oksekødet i 4 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.
Del oksekødet i 6 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.
Del oksekødet i 2 lige store dele. Ælt kødet med hænderne, næsten ligesom når du ælter dej. Se videoen.
4.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form kødet til bøffer ved at mase det ned i bordet, til bøfferne er flade og lige så brede som burgerbollen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
5.
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.
6.
Når stegepanden er varm, så kom bøfferne på. Vend bøfferne og kom salt og peber på. Skru ned på middelvarme og lad dem stege i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. Se videoen.
7.
Tag stegepanden af varmen, og lad bøfferne hvile på panden.
Brun sovs med creme fraiche:
8.
Kom cremefraiche og mel i en skål. Rør det godt sammen til en jævning. Se videoen.
9.
Kom vand, ketchup, sennep, bouillon og engelsk sauce i en gryde. Tænd for middel varme. Pisk det sammen, og lad det komme op at koge.
10.
Tilsæt cremefraiche-mel-blandingen. Pisk det godt, til der ikke er nogen klumper tilbage. Lad sovsen stå ved middel varme, det skal tykne og boble let.
11.
Skru ned på lav varme, så det ikke koger mere, og kom sovsekuløren i lidt efter lidt, til den har den farve du ønsker. Rør rundt imens.
12.
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
Smag sovsen til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og engelsk sauce.
13.
Læg bøfferne ned i sovsen, og lad dem lune ved lav varme i cirka 10 minutter.
Bløde løg:
14.
Pil løgene. Skær dem i skiver.
Pil løget. Skær det i skiver.
15.
Brug panden du stegte bøfferne på, til at stege løgene. Tænd for middel varme. Læg løgringene på stegepanden. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens. Skru ned, og lad løg stege ved lav varme imens du gør resten af opskriften færdig.
Brug panden du stegte bøfferne på, til at stege løget. Tænd for middel varme. Læg løgringene på stegepanden. De skal stege, til de er klare og bløde. Rør rundt imens. Skru ned, og lad løg stege ved lav varme imens du gør resten af opskriften færdig.
Byg din bøfsandwich:
16.
Varm burgerbollerne i en brødrister, airfryer eller ovn i cirka 5 minutter.
17.
Skær burgerbollen over, læg begge halvdele på en tallerken og kom remoulade på.
18.
Kom syltede agurker og rødbeder på og top med hakkebøf, rå og ristede løg, og naturligvis sovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2580 kJ / 617 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer