- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Oksekød>
- Bøf af oksekød
Bøf af oksekød - entrecotes, tournedos og steaks
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hvor lang tid skal entrecote, tournedos eller steaks have på panden? Få svaret her i GoCooks grundopskrift med stegning af en bøf af oksekød, hvor kødet er rosa. Det er typisk 3-4 minutter på hver side, men du kan få de præcise stegetider i opskriften.
Du kan servere bøffen med bagte kartofler, salat, pommes frites og bearnaissovs. Find opskrifterne her på GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bøf af oksekød
Bøffer:
4 bøffer af oksekød (filet eller mørbrad)
2 bøffer af oksekød (filet eller mørbrad)
1 spsk smør (15 g)
1 spsk smør (15 g)
1 spsk olie
1 spsk olie
1 knivspids peber fra kværn
1 knivspids peber fra kværn
½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Rib-eye steak
Smør
Olie - smagsneutral
Peber
Salt
Køkkenredskaber til bøf af oksekød
1 stegepande
1 palet
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bøffer af oksekød:
3.
Dup bøfferne tørt med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Se videoen.
4.
Varm smør og olie på en pande ved høj varme.
5.
Læg bøfferne på, når smøren er bruset af. Brun hurtigt bøfferne på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
Krydr med peber.
7.
Steg den ene side færdig ved middelvarme:
- Bøf af filet - 2 centimeter: 3 minutter
- Bøf af entrecotes - 1 til 2 centimeter: 3 minutter
- Tournedos - 3 til 4 centimeter tykke: 5 minutter
- Steaks - 1 til 1,5 centimeter: 3 minutter
8.
Steg den anden side færdig ved middel varme:
- Bøf af filet - 2 centimeter: 3 minutter
- Bøf af entrecotes - 1 til 2 centimeter: 3 minutter
- Tournedos - 3 til 4 centimeter tykke: 5 minutter
- Steaks - 1 til 1,5 centimeter: 3 minutter
9.
Krydr med salt.
10.
Server bøfferne med det tilbehør, du allerbedst kan lide.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2159 kJ / 514 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 74 %
Heraf mættet fedt: 18 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer