1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Klassikere >
  5. Oksekød >
  6. Bøf af oksekød

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bøffer af oksekød:

3.

Dup bøfferne tørt med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Se videoen.

4.

Varm smør og olie på en pande ved høj varme.

5.

Læg bøfferne på, når smøren er bruset af. Brun hurtigt bøfferne på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

6.

Krydr med peber.

7.

Steg den ene side færdig ved middelvarme:

  • Bøf af filet - 2 centimeter: 3 minutter
  • Bøf af entrecotes - 1 til 2 centimeter: 3 minutter
  • Tournedos - 3 til 4 centimeter tykke: 5 minutter
  • Steaks - 1 til 1,5 centimeter: 3 minutter

8.

Steg den anden side færdig ved middel varme:

  • Bøf af filet - 2 centimeter: 3 minutter
  • Bøf af entrecotes - 1 til 2 centimeter: 3 minutter
  • Tournedos - 3 til 4 centimeter tykke: 5 minutter
  • Steaks - 1 til 1,5 centimeter: 3 minutter

9.

Krydr med salt.

10.

Server bøfferne med det tilbehør, du allerbedst kan lide.

Næringsindhold per portion

Energi: 2159 kJ / 514 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 74 %

Heraf mættet fedt: 18 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Bøf, stege

Bøf, stege

Inspiration

Farsbrød med yoghurtdip

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Wok med kål og okse

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Oksedeller med bulgur-salat

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Kødboller i grøntsagssovs

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 15 min