- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Efterår>
- Blommemuffins
Blommemuffins
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
På jagt efter en lækker muffin opskrift med et pift? Så prøv disse bløde og søde blommemuffins. Og det bedste af det hele er, at de er fyldt med lækre blommer fra efteråret. Og hvis du vil have dine muffins lidt sødere, så kan du komme glasur på toppen.
Opskriften giver cirka 15 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blommemuffins
Blommer:
10 blommer
4 spsk. sukker
Muffins:
100 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
125 g hvedemel (2 dl.)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Evt. glasur
50 g flormelis
1 spsk. vand
Blomme
Sukker
Smør
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Vaniljesukker
Flormelis
Kogevand
Køkkenredskaber til blommemuffins
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 dyb tallerken eller et fad
1 teske
1 kop
1 stor skål
1 elpisker
1 dejskraber
12 amerikanske muffinsforme
Evt. metal muffinsform
1 si
Køkkenvægt
Decilitermål
Dyb tallerken
Teske
Kop
Stor røreskål
Elpisker
Dejskraber
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Læg smør på køkkenbordet til det bliver blødt eller gør smørret blødt. Se videoen.
Blommer:
4.
Skyl blommerne. Skær blommerne igennem og fjern stenene. Skær blommerne i tern.
5.
Kom blommerne på en tallerken, og hæld sukker over. Lad dem trække i 10 minutter.
Muffins - fortsat:
6.
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
7.
Kom sukker og smør i en skål, og pisk det luftigt. Det er vigtigt at smørret skal være stuetemperatur, så det er blødt.
8.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med det næste æg. Se videoen. Se videoen.
9.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker i en anden skål, og rør grundigt rundt.
10.
Si de tørre ingredienser i æggeblandingen, og vend det hele sammen med en dejskraber.
11.
Kom blommestykkerne i dejen. Rør det sammen med dejskraberen.
12.
Sæt papirmuffinformene på en bageplade eller i en metal mufinform.
13.
Fordel cirka en spiseske dej i hver muffinform med en ske - eller så de er maksimalt 2/3 fyldt op. Se videoen.
14.
Bag kagerne i cirka 15 minutter, til de er gennembagte. Stik en kniv ned i midten af en muffin. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 1-2 minutter mere. Se videoen.
15.
Tag dine muffins ud af ovnen, og lad dem køle helt af. Stil dem gerne på en bagerist.
Glasur:
16.
Pynt eventuelt dine muffins med glasur. Rør flormelis med vand i en lille skål. Kom en glasur på kagerne med en teske.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1711 kJ / 409 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 43 %
Heraf mættet fedt: 2,3 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer