- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Blomme og æble marmelade
Blomme og æble marmelade
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 112 min.
Sværhedsgrad: Medium
Blommer og æbler er der masser af i sensommeren. Så hvorfor ikke undgå madspild og komme dem i en marmelade med GoCooks opskrift? Hvis din marmelade skal smage af endnu mere, så kan du koge en stang kanel eller et stykke ingefær sammen med marmeladen.
Blomme- og æblemarmelade er perfekt til brød eller ovenpå dine havregryn som morgenmad.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomme og æble marmelade
Blomme og æble marmelade:
500 g blommer
500 g æbler
400 g sukker
1½ dl vand
1 tsk. geleringsmiddel (se på posen)
1 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Evt. konserveringsmiddel
Blomme
Æble
Sukker
Vand
Geleringsmiddel
Vaniljesukker
Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til blomme og æble marmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 grydeske
1 kop
1 teske
1 spiseske
1 l syltetøjsglas
Køkkenvægt
Decilitermål
Urtekniv
Lille gryde
Grydeske
Kop
Teske
Spiseske
Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Blomme og æblemarmelade:
3.
Skyl blommerne. Skær blommerne igennem og fjern stenene. Se videoen.
4.
Skyl æblerne. Skræl æblerne, hvis skrællen er meget grim. Fjern kernehusene, og skær æblerne i tern. Se videoen.
5.
Kom vandet i gryden. Kom derefter blommer, æbler og sukker lagvist i en gryde. Lad eventuelt gryden stå lunt i en time, så sukkeret smelter. Hvis du vil lave marmeladen hurtigere, kan du gå videre til næste trin med det samme.
6.
Varm blommer, æbler, vaniljesukker og sukker op ved svag varme i cirka 20 minutter med låg. Sukkeret vil dermed smelte, før marmeladen koger. Se videoen.
7.
Kog derefter marmeladen i 10 minutter ved middel varme uden låg, til marmeladen er lidt tykkere. Se videoen.
8.
Tag gryden af blusset, og sæt den ned i vasken. Blend marmeladen med en stavblender. Se videoen. Se videoen.
9.
Smag på marmeladen med en ske. Tilsæt mere sukker, hvis marmeladen skal være sødere.
10.
Hvis du ønsker en tykkere konsistens, så bland geleringsmiddel og sukker sammen i en lille skål. Læs på posen med geleringsmidlet, hvordan det skal blandes.
11.
Drys blandingen i marmeladen, mens du rører rundt. Sæt marmeladen tilbage på blusset.
12.
Bring marmeladen i kog, mens du rører rundt. Fjern skummet med en ske.
13.
Lav marmelade-testen. Se videoen.
14.
Kom eventuelt konserveringsmiddel i marmeladen.
Skold glassene og fyld dem:
15.
Stil glassene og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl glassene med konserveringsmiddel.
16.
Kom marmeladen i syltetøjsglassene, og skru låget på med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 209 kJ / 50 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer