- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Blinis
Blinis - kartoffelblinis
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Tag dine pandekager til nye højder med GoCooks opskrift på blinis eller katoffelblinis, da de er lavet med kogte kartofler. Du kan også bruge en rest kartofler i stedet for at koge dem selv. Med denne opskrift får du en lækker forret til påskebordet, julefrokosten - eller bare en lækker snack. Du kan komme røget laks, stenbiderrog, kaviar, parmaskinke eller creme fraiche ovenpå dine blinis. Eller spise dem, som de er.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blinis
Blinis:
250 g kartofler, melede
375 g kartofler, melede
125 g kartofler, melede
4 æg
6 æg
2 æg
2 spsk. creme fraiche 18%
3 spsk. creme fraiche 18%
1 spsk. creme fraiche 18%
2 spsk. mælk
3 spsk. mælk
1 spsk. mælk
3 spsk. mel
4 ½ spsk. mel
1 ½ spsk. mel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber fra kværn
1 ½ knivspids peber fra kværn
½ knivspids peber fra kværn
1 spsk. smør til stegning
1 ½ spsk. smør til stegning
½ spsk. smør til stegning
1 spsk. olivenolie til stegning
1 ½ spsk. olivenolie til stegning
½ spsk. olivenolie til stegning
Tilbehør:
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. mayonnaise
½ dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
3 spsk. creme fraiche
125 g. stenbiderrogn, gravad laks, parmaskinke, kaviar eller agurk
185 g. stenbiderrogn, gravad laks, parmaskinke, kaviar eller agurk
60 g. stenbiderrogn, gravad laks, parmaskinke, kaviar eller agurk
Evt. 1 økologisk citron eller lime
Evt. et par stilke dild
Kartofler - melede
Æg
Creme fraiche
Mælk
Hvedemel
Salt
Peber
Smør
Olivenolie
Mayonnaise
Stenbider
Citron
Dild
Køkkenudstyr til blinis
1 skrællekniv
1 lille kniv
1 mellem gryde
1 stor gryde
1 lille gryde
1 dørslag
1 kartoffelmoser eller 1 piskeris
2 store skåle
1 røreske
1 elpisker
1 stegepande
1 spiseske
1 rivejern
1 rent viskestykke
1 dejskraber
1 lille skål
Kartoffelskræller
Urtekniv
Mellem gryde
Dørslag
Kartoffelmoser
Stor røreskål
Røreske
Elpisker
Stegepande
Spiseske
Rivejern
Viskestykke
Dejskraber
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelmos:
3.
Skræl kartoflerne. Kom dem i en gryde med koldt vand, så de ikke bliver brune. Se videoen.
4.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
5.
Hæld det kolde vand fra kartoffel-ternene. Kom nyt vand i gryden, så kartoffel-ternene lige er dækket. Kom ikke salt i vandet.
6.
Kog kartoflerne møre i cirka 20 minutter. Se videoen.
7.
Sæt et dørslag ned i en stor skål. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Hæld væk fra dig selv.
8.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller et piskeris. Du må ikke bruge stavblender eller elpisker. Det får mosen til at blive klistret og slimet. Se videoen.
Dej til blinis:
9.
Kom den mosede kartoffel op i en stor skål.
10.
Slå ægget ud i en kop, og del det i blommer og hvide. Kom æggeblommen op i skålen til den mosede kartoffel. Kom æggehviden i en ren, stor skål. Gentag med det næste æg. Vask hænder. Se videoen.
11.
Tilsæt mælk, creme fraiche, mel, salt og peber i skålen med kartoflerne. Rør ingredienserne godt sammen.
12.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffel-dejen med en dejskraber.
Bage blinis:
13.
Sæt en pande på komfuret, og varm den op til middel varme.
14.
Kom olivenolie og smør på panden.
15.
Kom en spiseske kartoffelmos på panden. Tryk den let flade, så den fylder en femkrone. Gentag, indtil du har fyldt panden.
16.
Steg kartoffelblinis i 3 til 4 minutter på hver side.
Evt. tilbehør:
17.
Rør mayonnaise med creme fraiche sammen i en lille skål.
18.
Riv skallen af citronen. Riv ikke indtil det hvide, da det er bittert. Kom citronskallen op i skålen. Rør sammen.
19.
Eventuelt dild: Skyl dilden, og dup den tør.
Anretning:
20.
Kom creme fraiche-dressingen på dine varme blinis. Kom laks, stenbiderrogn eller laks ovenpå.
21.
Pynt eventuelt med en skive citron eller lime og en kvist dild.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / MANGLER kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer