- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Biksemad med spejlæg
Biksemad med spejlæg
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Vidste du, at da biksemad blev opfundet, blev den serveret som en særlig ret på en af Danmarks fineste restauranter? Og retten krævede, at alting blev tilberedt meget nøje. I dag er biksemad bare verdens bedste reste-ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til biksemad med spejlæg
Biksemad:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
800 g. kogte kartofler
1 kg. kogte kartofler
400 g. kogte kartofler
Ca. 250 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
Ca. 375 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
Ca. 175 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
½ spsk. smør til stegning
1 spsk. smør til stegning
1 tsk. smør til stegning
1 spsk. olie til stegning
2 spsk. olie til stegning
2 tsk. olie til stegning
4 æg
6 æg
2 æg
½ tsk. salt
½ spsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
1-2 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs
2-3 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs
½-1 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs
Tilbehør:
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
Syltede rødbeder
Evt. lidt sennep
Løg
Kartoffel
Oksekød
Smør
Olie - smagsneutral
Æg
Salt
Peber
Engelsk sovs
Persille
Rødbeder (syltede)
Sennep
Køkkenredskaber til biksemad med spejlæg
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 stegepander
2 paletknive
1 viskestykke
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Paletkniv
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Biksemad:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Spejlæg:
11.
12.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 916 kJ / 219 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer