
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Biksemad med spejlæg
Biksemad med spejlæg
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Vidste du, at da biksemad blev opfundet, blev den serveret som en særlig ret på en af Danmarks fineste restauranter? Og retten krævede, at alting blev tilberedt meget nøje. I dag er biksemad bare verdens bedste reste-ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til biksemad med spejlæg
Biksemad:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
800 g. kogte kartofler
1 kg. kogte kartofler
400 g. kogte kartofler
Ca. 250 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
Ca. 375 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
Ca. 175 g. tilberedt kød (f.eks. skært oksekød, steg, hamburgerryg, skinke, frikadelle, bøf)
½ spsk. smør til stegning
1 spsk. smør til stegning
1 tsk. smør til stegning
1 spsk. olie til stegning
2 spsk. olie til stegning
2 tsk. olie til stegning
4 æg
6 æg
2 æg
½ tsk. salt
½ spsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
1-2 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs
2-3 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs
½-1 spsk. engelsk sovs eller worchestersovs
Tilbehør:
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
Syltede rødbeder
Evt. lidt sennep

Løg

Kartoffel

Oksekød

Smør

Olie - smagsneutral

Æg

Salt

Peber

Engelsk sovs

Persille

Rødbeder (syltede)

Sennep
Køkkenredskaber til biksemad med spejlæg
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
2 stegepander
2 paletknive
1 viskestykke

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Paletkniv

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Biksemad:
3.
Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet.
4.
Hak persillen fint. Se videoen.
5.
Pil og hak løget i grove tern.
6.
Skær kartofler og kød i små tern. Se videoen.
7.
Kom smørret og ½ spiseske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.
Kom smørret og 1 spiseske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.
Kom smørret og 1 teske olie på en stegepande med høj kant. Varm den op til høj varme.
8.
Kom kartoflerne på stegepanden. Rør godt rundt. Lad det stege i cirka 10 minutter. Rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på.
9.
Skru ned på middel varme og tilsæt løg. Steg dem med cirka 5 minutter.
10.
Skru ned på svag varme. Tilsæt kødet og engelsk sovs og rør rundt.
Spejlæg:
11.
Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom ½ spiseske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.
Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom 1 spiseske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.
Lav så spejlæggene, mens kødet luner. Kom 1 teske olie på en ny stegepande og varm den op til middel varme.
12.
Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med alle fire æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med alle seks æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det forsigtigt på stegepanden. Gør dette med begge æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
13.
Steg æggene i 2-3 minutter ved lav varme, til hviden er stivnet.
14.
Smag biksemaden til med salt, peber og engelsk sovs. Og server med spejlæg, hakket persille og rødbeder til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 916 kJ / 219 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer