- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Banankage med citrus
Banankage med citrus
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mums for en lækker kage! Her er sødt og surt sat sammen til en kage ud over det sædvanlige. Med et overtræk af chokolade, vil den helt sikkert tilfredsstille din søde tand.
Opskriften giver cirka 12 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til banankage med citrus
Banankage:
175 g. smør
1 ½ dl. sukker
3 æg
3 dl. hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g. mørk chokolade
1 stor banan (eller 2 små bananer)
1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
½ dl. limesaft eller citronsaft
½ dl. vand
Overtræk:
50 g. mørk chokolade
Smør
Sukker
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Mørk chokolade
Banan
Citron økologisk
Lime
Vand
Køkkenredskaber til banankage med citrus
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 rugbrødsform (1½ liter)
1 mellem skål
1 elpisker
1 kop
1 lille skål
1 si
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 røreske
1 bageplade
1 træspyd
Køkkenvægt
Decilitermål
Rugbrødsform
Mellem røreskål
Elpisker
Kop
Lille røreskål
Si
Dejskraber
Brødkniv
Skærebræt
Urtekniv
Rivejern
Røreske
Bageplade
Træspyd - bambusspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
Bage kage:
4.
5.
Kom bagepapir i rugbrødsformen.
6.
Kom smør og sukker i en skål, og pisk i cirka 5 minutter med en elpisker, til det bliver hvidt og tykt.
7.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det derefter op i dejen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk grundigt med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.
8.
9.
Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen gennem sien ned i dejen. Bland dejen sammen med en dejskraber.
10.
Hak chokoladen med en brødkniv.
11.
12.
Skyl limen eller citronen, og riv skallen på et rivejern. Skær limen eller citronen over, og pres saften ud med en citruspresser. Kom skal og saft op i skålen med bananstykker, og rør det sammen. Se videoen.
13.
14.
Hæld dejen i formen. Brug dejskraberen til at få alt dejen ud af skålen.
15.
Kom kagen i ovnen og bag den i 25-30 minutter. Hold øje med kagen undervejs.
16.
Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv eller et træspyd. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.
Pynt:
17.
Hak chokoladen i små stykker med en brødkniv.
18.
Spred derefter den finthakkede chokolade udover den varme banankage, så chokoladen smelter. Fordel eventuelt chokoladen med en dejskraber, når den smelter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 13971 kJ / 3339 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 113 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer