Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg et stykke bagepapir på et skærebræt. Skræl bananerne, og skær dem over på midten. Læg dem på skærebrættet.

4.

Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten.

5.

Tag et nyt skærebræt, og hak mandlerne fint. Se videoen.

6.

Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Se videoen.

7.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.

8.

Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.

9.

Dyp bananerne i den smeltede chokolade. Hold på pinden. Læg dem tilbage på skærebrættet med bagepapir på.

10.

Pynt de chokolade-overtrukne bananer med de hakkede mandler med det samme.

11.

Sæt skærebrættet med bananerne i fryseren, og frys i mindst 2 timer.

Næringsindhold per portion

Energi: 762 kJ / 182 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 38 %

Heraf mættet fedt: 4,4 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Inspiration

Samlet tid: 300 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Samlet tid: 400 min

Arbejdstid: 15 min