
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Is og sorbet>
- Bananis med chokolade
Bananis med chokolade
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lette og forfriskende banan-is til de varme sommerdage i haven. De søde bananer, den bitre chokolade og de knasende mandler passer perfekt sammen.
Tip: Du kan også pynte dine banan-is med kokosmel eller frysetørrede bær, og du kan bruge lys chokolade i stedet for mørk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bananis med chokolade
Ingredienser
4 bananer
6 bananer
2 bananer
1 spsk. mandler
1 ½ spsk. mandler
½ spsk. mandler
200 g. mørk chokolade
300 g. mørk chokolade
100 g. mørk chokolade

Banan

Mandler

Mørk chokolade
Køkkenredskaber til bananis med chokolade
2 skærebrætter
Bagepapir
1 lille skarp kniv
4 træspyd
1 stor glasskål
1 lille gryde

Skærebræt

Bagepapir

Urtekniv

Træspyd - bambusspyd

Glasskål

Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kom banan på pind:
3.
Læg et stykke bagepapir på et skærebræt. Skræl bananerne, og skær dem over på midten. Læg dem på skærebrættet.
4.
Skub et træspyd ind i hver banan, som en ispind. Hvis træspyddet er meget langt, så skær det over på midten.
5.
Tag et nyt skærebræt, og hak mandlerne fint. Se videoen.
Smelt chokolade over vandbad:
6.
Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Se videoen.
7.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper.
8.
Tag skålen op af vandet, og stil den på køkkenbordet.
Dyp bananerne:
9.
Dyp bananerne i den smeltede chokolade. Hold på pinden. Læg dem tilbage på skærebrættet med bagepapir på.
10.
Pynt de chokolade-overtrukne bananer med de hakkede mandler med det samme.
11.
Sæt skærebrættet med bananerne i fryseren, og frys i mindst 2 timer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 762 kJ / 182 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 4,4 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer