
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Madspild>
- Bananbrød
Bananbrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du får her opskriften på bananbrød eller banana bread på engelsk. Det her er verdens bedste franner! Forestil dig en tyk skive, sød, saftig franskbrød med kagesmag og et lille lag smør. Rimelig lækkert, hvis vi selv skal sige det! Bananbrød er perfekt til at bruge de overmodne bananaer. Og ja, bananbrød er ikke et rigtigt brød. Det er en kage, men med mindre sukker, groft mel og olie i stedet for smør.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bananbrød
Bananbrød:
3 æg
100 g. brun farin
1 tsk. vaniljesukker
3 modne bananer
½ dl. hasselnødder
30 g. havregryn
50 g. grahamsmel
100 g. hvedemel
1 ½ tsk. bagepulver
½ dl. smagsneutral olie
1 tsk. kanel

Æg

Brun farin

Vaniljesukker

Banan

Hasselnødder

Havregryn

Grahamsmel

Hvedemel

Bagepulver

Rapsolie

Kanel (stødt)
Køkkenredskaber til bananbrød
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 brødform, cirka 1,8 liter
Bagepapir
1 kop
2 store skåle
1 håndmixer
1 dyb tallerken
1 gaffel
1 dejskraber
1 skærebræt
1 brødkniv
Evt. en blender
1 lille skarp kniv eller en kødnål

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Rugbrødsform

Bagepapir

Kop

Stor røreskål

Håndmixer

Dyb tallerken

Gaffel

Dejskraber

Skærebræt

Brødkniv

Søjleblender

Kødnål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagedej:
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir i en brødform på cirka 1,8 liter.
4.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i en stor skål. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Kom brun farin og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen med en håndmixer.
6.
Mos bananerne med en gaffel. Kom bananer og olie op i skålen, og vend det rundt med en dejskraber.
7.
Hak hasselnødderne fint, eller blend dem i en blender.
8.
Kom hasselnødder, havregryn, grahamsmel, hvedemel, bagepulver og kanel op i en skål. Rør det hele godt sammen. Hæld melblandingen i dejen, og vend rundt med dejskraberen.
Bag bananbrød:
9.
Hæld dejen i brødformen. Bag bananbrødet i 30-40 minutter, til det er gennembagt. Stik i brødet med en lille skarp kniv. Hvis der er dej på kniven, skal det have cirka 5 minutter mere. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 887 kJ / 212 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer