
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Banan-chokolademuffins
Bananmuffins med chokolade og citron
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Mums for en lækker muffin! Her er sødt og surt sat sammen til en muffin ud over det sædvanlige. Opskriften på bananmuffins med chokolade og citron eller lime vil helt sikkert tilfredsstille din søde tand!
Opskriften giver 12 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til banan-chokolademuffins
Muffins:
175 g. smør
1 ½ dl sukker
3 æg
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
50 g. mørk chokolade
1 stor banan
1 tsk. fintrevet økologisk limeskal eller citronskal
½ dl limesaft eller citronsaft
½ dl vand

Smør

Sukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Mørk chokolade

Banan

Lime

Vand
Køkkenredskaber til banan-chokolademuffins
12 amerikanske papirmuffinsforme
Evt. 1 metal muffinform
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 bageplade
1 røreskål
1 håndmixer
1 kop
1 lille skål
1 si
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 rivejern
1 røreske
2 spiseskeer
1 træspyd
1 bagerist

Muffinforme - amerikanske

Metal muffinsform

Køkkenvægt

Decilitermål

Bageplade

Røreskål

Håndmixer

Kop

Lille røreskål

Si

Dejskraber

Brødkniv

Skærebræt

Urtekniv

Rivejern

Røreske

Spiseske

Træspyd - bambusspyd

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagedej:
3.
Stil smørret lunt, så det kan blive blødt.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Sæt 12 muffinforme på en bageplade eller i en metal muffinform holder.
6.
Kom smør og sukker i en skål, og pisk i cirka 5 minutter med en håndmixer, til det bliver hvidt og tykt.
7.
Slå et æg ud i et glas, og hæld det derefter op i dejen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk grundigt med håndmixeren. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.
8.
Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.
9.
Hold en si over skålen med dej, og drys melblandingen gennem sien ned i dejen. Bland dejen sammen med en dejskraber.
10.
Hak chokoladen med en brødkniv.
11.
Skræl bananen. Skær den i små stykker, og kom dem i en lille skål.
12.
Skyl limen eller citronen, og riv skallen på et rivejern. Skær limen eller citronen over, og pres saften ud. Kom skal og saft op i skålen med bananstykker, og rør det sammen. Se videoen.
13.
Kom vand i dejen, og tilsæt chokolade og bananmassen. Vend rundt, indtil det hele er blandet sammen.
Bage:
14.
Fyld muffinformene ¾ op med dej. Brug to spiseskeer. Bank eventuelt bagepladen let i bordet, så dejen flader ud i formene. Se videoen.
15.
Sæt pladen med kagerne ind midt i ovnen, og bag dem i 20-30 minutter. Hold øje med kagerne.
16.
Tag kagerne ud af ovnen. Stik i midten af en muffin med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagerne bage lidt længere.
17.
Lad kagerne køle af på en bagerist. Så er de lækre muffins klar til servering!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1042 kJ / 248 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt 8,9g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer