- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Vegetar>
- Bagt squash med gulerod
Bagt squash med gulerod
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Spring ud i denne flotte, farverige og velsmagende grøntsagsret. Retten kan både spises som hovedret med en salat og brød til, eller du kan vælge at servere den som tilbehør til en kødret. Det er helt op til dig!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt squash med gulerod
Ingredienser
4 mellemstore squash
6 mellemstore squash
2 mellemstore squash
Fyld
500 g. gulerødder
750 g. gulerødder
250 g. gulerødder
4 stilke bladselleri
6 stilke bladselleri
2 stilke bladselleri
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
4-5 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret timian
6-7 kviste frisk timian eller 1 ½ tsk. tørret timian
2-3 kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret timian
3-4 fed hvidløg
5-6 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
100 g. mild ost, maks 30+
150 g. mild ost, maks 30+
50 g. mild ost, maks 30+
Squash
Gulerod
Bladselleri
Smør
Timian (frisk)
Hvidløg
Salt
Peber
Ost max 30+
Køkkenredskaber til bagt squash med gulerod
1 teske
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem gryde
1 bageplade
1 hvidløgspresser
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 stk. bagepapir
Bagepapir
Bagepapir
2 rivejern
1 lille skål
1 mellem skål
1 måleske
Teske
Grydeske
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Mellem gryde
Bageplade
Hvidløgspresser
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Bagepapir
Rivejern
Lille røreskål
Mellem røreskål
Måleskeer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Squash:
3.
4.
5.
6.
Fyld:
7.
Skyl og skræl gulerødderne.
8.
9.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern. Kom de det op i en skål. Se videoen.
10.
Kom koldt vand i en skål, og skyl bladselleri og timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
Kom koldt vand i en skål, og skyl bladselleri og timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
11.
12.
Pil, og pres hvidløg. Se videoen.
13.
Kom smør i en gryde, og varm den op til den er middelvarm. Kom hvidløg i gryden, og sauter i kort tid, uden at det bruner. Se videoen.
14.
Kom timian, bladselleri og gulerødder i gryden, og svits i 3-4 minutter, mens du rører rundt. Se videoen.
15.
Krydre med salt og peber.
Samle squashene:
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1390 kJ / 333 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer