- Hjem >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Fisk og skaldyr >
- Bagt laks med perlespelt
Bagt laks med perlespelt
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt laks med perlespelt
Salat af perlespelt:
3 dl. perlespelt (200 g.)
4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
vand til kogning
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerod
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Bagt laks:
450 g. laks
675 g. laks
225 g. laks
2 dl. basilikum
3 dl. basilikum
1 dl. basilikum
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt

Perlespelt

Vand

Salt

Gulerod

Peberfrugt

Løg

Olie - smagsneutral

Citron

Peber

Laks (filet)

Basilikum

Hvidløg
Køkkenredskaber til bagt laks med perlespelt
1 decilitermål
1 deciliermål
1 teske
1 tekse
1 spiseske
1 gryde
1 grydelåg
1 gulerodsskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stegepande
1 spatel
1 grydeske
bagepapir
1 bageplade
2 små skåle
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 bagepensel

Decilitermål

Teske

Spiseske

Mellem gryde

Grydelåg

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Stegepande

Spatel

Grydeske

Bagepapir

Bageplade

Lille røreskål

Hvidløgspresser

Gaffel

Bagepensel
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat ad perlespelt:
3.
Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.
4.
5.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
10.
Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
11.
12.
Bagt laks:
13.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
14.
15.
16.
Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel. Se videoen.
17.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / 560 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 2,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration