1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Bagt laks med perlespelt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Salat ad perlespelt:

3.

Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.

4.

Hæld vand og salt i en gryde, og læg låg på. Bring vandet i kog. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, til de er møre, men stadig har bid. Fjern gryden fra komfuret, og lad perlespelten blive i gryden.

5.

Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.

6.

Skyl peberfrugten, og skær den i små tern. Se videoen.

7.

Pil, og hak løget. Se videoen.

8.

Pres saften af en ½ citron. Se videoen.

9.

Kom olie på en stor stegepande, og varm den op ved middel varme.

10.

Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.

11.

Kom gulerodstern på stegepanden, og steg i 2 minutter. Kom derefter peberfrugt på, og steg i 2 minutter mere. Kom citronsaft, salt og peber på stegepanden. Rør rundt. Se videoen.

12.

Hvis der er vand tilbage i gryden med perlespelt, så hæld det fra. Kom perlespelten over i stegepanden til grøntsagerne. Vend det hele sammen, og kom det op i en skål.

Bagt laks:

13.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.

14.

Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

15.

Skyl basilikum i en skål med vand. Dup den tør i et rent viskestykke. Hak dem fint. Se videoen.

16.

Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel. Se videoen.

17.

Pensl laksefileterne med basilikum-olien. Stil dem i ovnen, og bag dem i cirka 12 minutter, til de er gennembagt. Skær en laksefilet over. Den er færdig, når den har samme farve hele vejen igennem.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / 560 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 32 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 2,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Løg, hakke

Løg, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Løg, svitse

Løg, svitse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min