- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Bagt laks med perlespelt
Bagt laks med perlespelt
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Jeps, det lyder som en ret, en mor ville lave. Men heldigvis smager det mega godt, og perlespelt er slet ikke så kedeligt, som det måske lyder… Så, træk madmodet op af lommen og giv det et skud.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt laks med perlespelt
Salat af perlespelt:
3 dl. perlespelt (200 g.)
4 ½ dl. perlespelt (300 g.)
1 ½ dl. perlespelt (100 g.)
vand til kogning
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
3 gulerødder
4 ½ gulerødder
1 ½ gulerod
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Bagt laks:
450 g. laks
675 g. laks
225 g. laks
2 dl. basilikum
3 dl. basilikum
1 dl. basilikum
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Perlespelt
Vand
Salt
Gulerod
Peberfrugt
Løg
Olie - smagsneutral
Citron
Peber
Laks (filet)
Basilikum
Hvidløg
Køkkenredskaber til bagt laks med perlespelt
1 decilitermål
1 deciliermål
1 teske
1 tekse
1 spiseske
1 gryde
1 grydelåg
1 gulerodsskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 stegepande
1 spatel
1 grydeske
bagepapir
1 bageplade
2 små skåle
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 bagepensel
Decilitermål
Teske
Spiseske
Mellem gryde
Grydelåg
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Citruspresser
Stegepande
Spatel
Grydeske
Bagepapir
Bageplade
Lille røreskål
Hvidløgspresser
Gaffel
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat ad perlespelt:
3.
Hæld perlespelten i en si. Skyl spelten under rindende koldt vand.
4.
5.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
10.
Kom løg på stegepanden, og steg dem klare i 1-2 minutter. De må ikke blive brune. Se videoen.
11.
12.
Bagt laks:
13.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade.
14.
15.
16.
Pil, og pres hvidløg ned i en skål. Kom hakket basilikum, olie og salt i skålen, og rør rundt med en gaffel. Se videoen.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / 560 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 2,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer