
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Bagt laks med kartoffelsalat
Bagt laks med kartoffelsalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt laks med kartoffelsalat
Kartoffelsalat
1 kg. kartofler
1,5 kg. kartofler
500 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 stk. forårsløg
6 stk. forårsløg
2 stk. forårsløg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
3 dl yoghurt maturel
4 ½ dl yoghurt maturel
½ dl yoghurt naturel
½ bundt dild
¼ bundt dild
½ tsk. salt
1 ½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Bagt laks
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
4 laksefileter
6 laksefileter
2 laksefileter
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 citron
½ citron
½ citron
1 bundt dild
1 ½ bundt dild
½ bundt dild

Kartoffel

Salt

Forårsløg

Peberfrugt

Agurk

Yoghurt naturel

Dild

Peber

Vand

Laks (filet)

Citron
Køkkenredskaber til bagt laks med kartoffelsalat
1 stor gryde
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 dørslag
2 skærebrædder
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 lille skål
1 spiseske
1 ovnfast fad

Stor gryde

Decilitermål

Urtekniv

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem røreskål

Lille røreskål

Spiseske

Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelsalat:
3.
Skrub kartoflerne godt. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
5.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.
6.
Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe. Se videoen.
7.
Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.
Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugterne i tern. Se videoen.
8.
Skyl agurken, og skær den i tern.
9.
Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Se videoen.
10.
Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.
11.
Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
Bagt laks:
12.
Tænd ovnen på 170 grader.
13.
Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.
14.
Drys lidt salt og peber over laksefileterne.
15.
Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne. Se videoen.
Skær citronerne over, og pres citronsaft over laksefileterne. Se videoen.
16.
Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.
17.
Drys dild over laksefileterne, og servér med kartoffelsalaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1766 kJ / 420 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer