Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Forbered æblerne:

3.

Skræl æblerne, og skær dem i halve. Skær kernehuset ud. Se videoen.

4.

Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.

5.

Kom hakkede mandler, sukker og stødt kanel op i en skål, og rør det sammen til kanelsukker.

6.

Kom smørret op i en lille gryde, og smelt det ved lav varme på komfuret.

7.

Pensl et æble med smør, og tril det straks i kanelsukkeret. Gentag med alle æblerne.

Bag æblerne:

8.

Tag en tykbundet gryde, der må komme over bål. Læg et stykke bagepapir i bunden af gryden.
Læg æblerne i gryden og læg låg på. Placér gryden godt nede i gløderne i bålet. Pas på - det kan være meget varmt!

9.

Bag æblerne i 8-10 minutter, til de er møre.

Servering:

10.

Spis æblerne med 1 kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche til.

Næringsindhold per portion

Energi: 941 kJ / 225 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 4,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æbler, skrælle

Æbler, skrælle

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 38 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min