
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Bagels med kanel og rosiner
Bagels med kanel og rosiner
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Bagels er mere end bare en bolle med hul i midten. Bagels skal faktisk koges, før de bliver bagt. Det gør, at de får en lidt sej konsistens. Med den her opskrift er det nemt at lave bagels, der lykkes hver gang. Spis kanel- og rosinbagels til morgenmad med smør eller flødeost på.
Opskriften giver 8 bagels.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagels med kanel og rosiner
Bagels:
25 g. gær
3 dl. vand
2 spsk. sukker
2 spsk. honning
1 dl. rugmel
1 tsk. salt
2 tsk. stødt kanel
1 dl. rosiner
Ca. 6-7 dl. hvedemel
Vand til pensling

Gær

Vand

Sukker

Honning

Rugmel

Salt

Kanel (stødt)

Rosiner

Hvedemel
Køkkenredskaber til bagels med kanel og rosiner
1 decilitermål
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 spiseske
1 teske
Husholdningsfilm
Bagepapir
1 bageplade
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel
1 bagerist

Decilitermål

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Spiseske

Teske

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Urtekniv

Viskestykke

Kop

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Varm vandet op i en gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst. Brug eventuelt et piskeris.
6.
Kom sukker, honning, rugmel og salt i skålen, og rør det sammen.
7.
Kom stødt kanel og rosiner i skålen. Rør dejen sammen.
8.
Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen.
9.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet. Se videoen.
10.
Ælt dejen, indtil den slipper bordet. Den skal være fast og glat at røre ved.
11.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg et stykke husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter et lunt sted.
Form bagels:
12.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
13.
Kom bagepapir på en bageplade.
14.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på det. Ælt dejen med hænderne, til den slipper køkkenbordet og er en sammenhængende klump.
15.
Rul dejen til en pølse, og del den i 8 lige store stykker, og tril dem til boller.
Se videoen.
Se videoen.
16.
Stik din tommelfinger ned i midten af en bolle til et hul. Tag bollen op, og kom begge dine pegefingre i hullet (fra hver side). Gør hullet større, ved at trille bollen rundt om dine fingre. Hullet skal være ret stort, da det krymper under hævning og bagning. Gør sådan med alle bollerne, så de kommer til at ligne bagels.
17.
Læg dine bagels på bagepladen. Dæk dem til med et rent viskestykke, og lad dem hæve i 20 minutter.
Pensel og bag bagels:
18.
Kom vand i en kop. Pensl dine bagels med vandet, og hæld ½ deciliter vand ned på bagepladen mellem dine bagels. Det laver damp, når dine bagels bager. Se videoen.
19.
Bag dine bagels i cirka 20 minutter. De skal være gyldne, og vandet skal være fordampet. Se videoen.
20.
Lad dine bagels køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1080 kJ / 258 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 87 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer