- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Baconwrapped kyllingebryst med broccolisalat
Baconwrapped kyllingebryst med broccolisalat
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kylling og bacon er som lavet for hinanden, og når kyllingen så fyldes med flødeost, og det hele serveres med broccolisalat og nye kartofler, så er der ikke et øje tørt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til baconwrapped kyllingebryst med broccolisalat
Kylling
4 kyllingebrystfileter
6 kyllingebrystfileter
2 kyllingebrystfileter
2 spsk. pikant flødeost
3 spsk. pikant flødeost
1 spsk. pikant flødeost
8 skiver bacon
12 skiver bacon
4 skiver bacon
Kartofler
800 g. små kartofler
1200 g. små kartofler
400 g. små kartofler
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Broccolisalat
1 liter vand
1 broccoli
1 ½ broccoli
½ broccoli
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
1 æble
1 ½ æble
½ æble
3 spsk. solsikkekerner
6 spsk. solsikkekerner
2 spsk. solsikkekerner
3 spsk. rosiner
6 spsk. rosiner
2 spsk. rosiner
Dressing
2 ½ dl. cremefraiche
4 dl. cremefraiche
1 ¼ dl. cremefraiche
1 spsk. hvidvins- eller æbleeddike
1 ½ spsk. hvidvins- eller æbleeddike
½ spsk. hvidvins- eller æbleeddike
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. mayonnaise
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
1 tsk. dijonsennep
1 ½ tsk. dijonsennep
½ tsk. dijonsennep
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Kyllingebryst
Pikantost
Bacon
Kartoffel
Rapsolie
Salt
Peber
Vand
Broccoli
Rødløg
Æble
Solsikkekerner
Rosiner
Creme fraiche
Æblecidereddike
Mayonnaise
Sukker
Dijonsennep
Køkkenredskaber til baconwrapped kyllingebryst med broccolisalat
2 spiseskeer
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 lille ovnfast fad
1 opvaskebørste
1 stor frysepose
1 stort ovnfast fad
1 lille gryde med låg
1 dørslag
1 stor skål
1 lille skål
Spiseske
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Ovnfast fad
Grøntsagsbørste
Frysepose
Stort ovnfast fad
Lille gryde
Dørslag
Stor røreskål
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kylling:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Læg kyllingebrystfileterne på den flade side på et skærebræt, og skær dem næsten helt igennem på siden med en skarp kniv, så du laver en lomme i kyllingefileten.
5.
Fordel ½ spiseske pikantost i hver lomme.
6.
Vikl to skiver bacon om hver kyllingebrystfilet, og placer dem i et ovnfast fad. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Kom fadet i ovnen, og steg kyllingerne i cirka 30 minutter, til de er gennemstegte.
Kartofler:
8.
Vask og skrub kartoflerne, og kom dem i en stor frysepose. Se videoen.
9.
Kom olie, salt og peber ned til kartoflerne, og ryst det hele, så alle kartofler vendes i olie, salt og peber.
10.
Fordel kartoflerne i et fad, og sæt dem i ovnen. Steg dem i cirka 25 minutter.
Broccolisalat:
11.
Kom vand i en gryde, læg låg på og lad det komme i kog.
12.
Skyl broccolien, og skær buketterne fra stokken. Se videoen.
Skyl broccolierne, og skær buketterne fra stokkene. Se videoen.
13.
Kom broccolien i et dørslag, og hæld det kogte, varme vand over. Lad broccolien dryppe af. Kom den op i en stor skål.
14.
Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen til broccolien
15.
Skyl æblet, og skær det i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i skålen til løg og broccoli. Se videoen.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i skålen til løg og broccoli. Se videoen.
16.
Kom solsikkekerner og rosiner i skålen til resten.
Dressing:
17.
Kom cremefraiche, eddike, mayonnaise, sukker og sennep i en lille skål, og bland det sammen.
18.
Smag dressingen til med salt og peber og eventuelt mere sukker og eddike.
Samle retten:
19.
Bland dressingen med broccolisalaten, og drys med solsikkekerner.
20.
Tag kyllingen og kartoflerne ud af ovnen når de er færdige, og server med broccolisalaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2927 kJ / 700 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 7,5 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer