1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Sommer>
  5. Baconwrapped kyllingebryst med broccolisalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kylling:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Læg kyllingebrystfileterne på den flade side på et skærebræt, og skær dem næsten helt igennem på siden med en skarp kniv, så du laver en lomme i kyllingefileten.

5.

Fordel ½ spiseske pikantost i hver lomme.

6.

Vikl to skiver bacon om hver kyllingebrystfilet, og placer dem i et ovnfast fad. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Kom fadet i ovnen, og steg kyllingerne i cirka 30 minutter, til de er gennemstegte.

Kartofler:

8.

Vask og skrub kartoflerne, og kom dem i en stor frysepose. Se videoen.

9.

Kom olie, salt og peber ned til kartoflerne, og ryst det hele, så alle kartofler vendes i olie, salt og peber.

10.

Fordel kartoflerne i et fad, og sæt dem i ovnen. Steg dem i cirka 25 minutter.

Broccolisalat:

11.

Kom vand i en gryde, læg låg på og lad det komme i kog.

12.

Skyl broccolien, og skær buketterne fra stokken. Se videoen.

Skyl broccolierne, og skær buketterne fra stokkene. Se videoen.

13.

Kom broccolien i et dørslag, og hæld det kogte, varme vand over. Lad broccolien dryppe af. Kom den op i en stor skål.

14.

Pil, og hak rødløget fint. Kom det op i skålen til broccolien

15.

Skyl æblet, og skær det i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i skålen til løg og broccoli. Se videoen.

Skyl æblerne, og skær dem i små tern på cirka 1 x 1 centimeter, og kom det op i skålen til løg og broccoli. Se videoen.

16.

Kom solsikkekerner og rosiner i skålen til resten.

Dressing:

17.

Kom cremefraiche, eddike, mayonnaise, sukker og sennep i en lille skål, og bland det sammen.

18.

Smag dressingen til med salt og peber og eventuelt mere sukker og eddike.

Samle retten:

19.

Bland dressingen med broccolisalaten, og drys med solsikkekerner.

20.

Tag kyllingen og kartoflerne ud af ovnen når de er færdige, og server med broccolisalaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 2927 kJ / 700 kcal

Protein: 29 %

Kulhydrat: 32 %

Fedt: 36 %

Heraf mættet fedt: 7,5 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min