
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Forår>
- Asparges med serranoskinke
Asparges med serranoskinke
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det lyder måske simpelt – og det er det også, men samtidig smager retten super godt. Du kan bruge den som tilbehør eller bare spise den som en snack. Retten er også god på et tapasbord sammen med ost, pølse og brød.Grønne asparges er i sæson om foråret. Der smager de allerbedst.Tip: De er også super lækre, hvis du tilbereder dem på en grill. Husk, at de på grillen skal have lidt kortere tid, og at du skal vende dem et par gange.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til asparges med serranoskinke
Ingredienser
8 grønne asparges
12 grønne asparges
4 grønne asparges
8 skiver serranoskinke
12 skiver serranoskinke
4 skiver serranoskinke
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Grønne asparges

Serranoskinke

Olie - smagsneutral

Peber
Køkkenredskaber til asparges med serranoskinke
1 bagerist
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 ovnfast fad

Bagerist

Skærebræt

Urtekniv

Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Asparges med serranoskinke:
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.
4.
Knæk enderne af aspargeserne, eller skær dem af med en kniv.
5.
Skyl aspargeserne, og lad dem tørre.
6.
Rul et stykke serranoskinke om hver asparges, og læg dem i et ovnfast fad (du behøver ikke at smøre fadet).
7.
Kom olie og peber over aspargeserne.
8.
Bag aspargesene i ovnen i cirka 15 minutter. Serranoskinken skal blive gylden og lidt sprød. Servér retten varm.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 141 kJ / 34 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 7 %
Fedt: 64 %
Heraf mættet fedt: 0,4 g
Kostfibre: 0 %