- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
I Argentina elsker man at stege kød på grillen, men der er altid plads til tomatsalsa og chimichurri som tilbehør. Chimichurri er en krydderiblanding i en olie/eddike-dressing. Chimichurri kan holde sig en uge i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Chimichurri
5 fed hvidløg
2 dl tørret oregano
½ dl tørrede chiliflager
1 tsk. salt
2 dl vand
½ dl olie
2 spsk. klar eddike
Tomatsalsa
4 tomater
1 grøn peberfrugt
1 lille grøn chili
½ løg
2 dl klar eddike
½ dl vand
½ dl olie
1 tsk. salt
½ tsk. peber
Hvidløg
Oregano (tørret)
Chili (flager)
Salt
Vand
Olie - smagsneutral
Eddike - lagereddike
Tomat
Peberfrugt
Chili
Løg
Peber
Køkkenredskaber til argentinsk tomatsalsa og chimichurri
1 målebæger
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 små skåle
2 røreskeer
1 elkedel
1 hvidløgspresser
Målebæger
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Lille røreskål
Røreske
Elkedel
Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chimichurrien:
3.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
Tomatsalsa:
8.
Skyl tomater, chili og peberfrugt.
9.
10.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Hak den. Se videoen.
11.
12.
Tilsæt klar eddike, vand, olie, salt og peber, og rør rundt med en røreske, til det hele er blandet sammen.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1068 kJ / 255 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 16 %
Fedt: 81 %
Heraf mættet fedt: 2,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer