
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

I Argentina elsker man at stege kød på grillen, men der er altid plads til tomatsalsa og chimichurri som tilbehør. Chimichurri er en krydderiblanding i en olie/eddike-dressing. Chimichurri kan holde sig en uge i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til argentinsk tomatsalsa og chimichurri
Chimichurri
5 fed hvidløg
2 dl tørret oregano
½ dl tørrede chiliflager
1 tsk. salt
2 dl vand
½ dl olie
2 spsk. klar eddike
Tomatsalsa
4 tomater
1 grøn peberfrugt
1 lille grøn chili
½ løg
2 dl klar eddike
½ dl vand
½ dl olie
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Hvidløg

Oregano (tørret)

Chili (flager)

Salt

Vand

Olie - smagsneutral

Eddike - lagereddike

Tomat

Peberfrugt

Chili

Løg

Peber
Køkkenredskaber til argentinsk tomatsalsa og chimichurri
1 målebæger
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
2 små skåle
2 røreskeer
1 elkedel
1 hvidløgspresser

Målebæger

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Lille røreskål

Røreske

Elkedel

Hvidløgspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chimichurrien:
3.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
Kom hakket hvidløg, tørret oregano, chiliflager og salt i en skål.
5.
Kog vandet i en elkedel, og hæld det kogende vand i skålen.
6.
Tilsæt olie og klar eddike, og rør rundt med en røreske, til det er blandet sammen.
7.
Stil chimichurrien i køleskabet i 1 time.
Tomatsalsa:
8.
Skyl tomater, chili og peberfrugt.
9.
Skær tomater og peberfrugt i fine, små tern, og kom ternene i den anden skål.
10.
Skyl chilien, og skær den over på langs. Skrab kernerne og de hvide sidevægge ud. Hak den. Se videoen.
11.
Fjern de yderste lag af løget, hak det fint, og kom det i skålen. Se videoen.
12.
Tilsæt klar eddike, vand, olie, salt og peber, og rør rundt med en røreske, til det hele er blandet sammen.
13.
Lad tomatsalsaen trække i 30 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1068 kJ / 255 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 16 %
Fedt: 81 %
Heraf mættet fedt: 2,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer