
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kender du de små, tykke, fluffy amerikanske pandekager? Hvis ikke, så bliver du nødt til at prøve pande-kagernes konge! Og kender du dem? Så ved du godt, hvorfor du er på vej ud i køkkenet lige nu med GoCooks opskrift i hånden!... TIP: kom blåbær, marmelade eller dit yndlingsfyld inden i eller ovenpå dine pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til amerikanske pandekager
Pandekager:
2 æg
1 spsk. olie
½ dl. grahamsmel
2 ½ dl. hvedemel
3 tsk. sukker
1 knivspids salt
2 tsk. bagepulver
2 ½ dl. mælk
Ca. 20 g. smør til bagning

Æg

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Hvedemel

Sukker

Salt

Bagepulver

Mælk

Smør
Køkkenredskaber til amerikanske pandekager
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 mellemstor skål
1 kop
1 piskeris
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken

Decilitermål

Spiseske

Teske

Mellem røreskål

Kop

Piskeris

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Kom alle andre ingredienser ned i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en ensartet masse.
Steg pandekager:
5.
Kom ½ teske smør på en stegepande. Varm den op til middelvarme og lad smørret smelte.
6.
Pandekagerne bliver små. Du kan derfor stege flere pandekager ad gangen på stegepanden. Brug en spiseske dej til hver pandekage. Undgå, at de rører hinanden.
7.
Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter eller når du kan se små bobler på den ubagte side. Vend dem med en paletkniv og steg dem på den anden side i 1 minut.
8.
Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1272 kJ / 304 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 4,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer