
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Is og sorbet>
- Æblesorbet med lakrids
Æblesorbet med lakrids
Samlet tid: 795 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lav din helt egen is med æblemost og smag til med lakridspulver. Det bliver aller bedst, hvis du har en ismaskine - og ellers må du rører i isen engang imellem, indtil den bliver fast.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblesorbet med lakrids
Æblesorbet:
250 g. sukker
6 dl. æblemost
1 ½ past. æggehvide (1 bæger)
1 ½-2 tsk. rålakridspulver
1 lime

Sukker

Æblemost

Æggehvider (pasteuriserede)

Lakridsrod (pulver)

Lime
Køkkenredskaber til æblesorbet med lakrids
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 mellemstor gryde
1 stor skål
1 piskeris
1 dejskraber
1 ismaskine
1 plastikbøtte med låg

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Mellem gryde

Stor røreskål

Piskeris

Dejskraber

Ismaskine

Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblemost-sirup:
3.
Kom sukker og æblemost i en gryde og varm op ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Stil på køl eller frost, og lad det køle godt af.
Æblesorbet:
4.
Pisk æggehviderne stive. Drys lakridspulveret over, og vend det sammen.
5.
Pres saften fra 1 lime. Se videoen.
6.
Når æblemost-siruppen har køleskabstemperatur, så tag den ud fra køl. Tilsæt limesaften.
7.
Vend forsigtigt æggehvide-massen i den afkølede æblemost-sirup.
8.
Hæld indholdet i en ismaskine eller en fryseboks. Hvis du bruger en ismaskine, så lad den køre, indtil isen har samlet sig, og ligner en sorbet. Det tager 45 minutter til 1 ½ time, alt efter hvilken ismaskine, du bruger. Kom den i en bøtte, og sæt den på frost indtil du skal servere den. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld is-massen direkte i en fryseboks. Stil den på frost og rør rundt i den mindst 1 gang i timen. Det tager ca. 12 timer, før den er klar til at spise.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1088 kJ / 260 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer