Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Æblemost-sirup:

3.

Kom sukker og æblemost i en gryde og varm op ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Stil på køl eller frost, og lad det køle godt af.

Æblesorbet:

4.

Pisk æggehviderne stive. Drys lakridspulveret over, og vend det sammen.

5.

Pres saften fra 1 lime. Se videoen.

6.

Når æblemost-siruppen har køleskabstemperatur, så tag den ud fra køl. Tilsæt limesaften.

7.

Vend forsigtigt æggehvide-massen i den afkølede æblemost-sirup.

8.

Hæld indholdet i en ismaskine eller en fryseboks. Hvis du bruger en ismaskine, så lad den køre, indtil isen har samlet sig, og ligner en sorbet. Det tager 45 minutter til 1 ½ time, alt efter hvilken ismaskine, du bruger. Kom den i en bøtte, og sæt den på frost indtil du skal servere den. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld is-massen direkte i en fryseboks. Stil den på frost og rør rundt i den mindst 1 gang i timen. Det tager ca. 12 timer, før den er klar til at spise.

Næringsindhold per portion

Energi: 1088 kJ / 260 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 99 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 770 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 300 min

Arbejdstid: 15 min