
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Æbleskiver
Æbleskiver med natron
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Micki er gået i køkkenet og laver en rigtig juleklassiker: Æbleskiver.De lækre æbleskiver er nemme at lave. Sørg bare for at have masser af syltetøj og flormelis klar. Når du først kommer i gang, kan du ikke stoppe!
Opskriften giver 25-30 æbleskiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleskiver
Æbleskiver:
3 æg
1 spsk. sukker
4 dl. hvedemel
½ tsk. natron
¼ tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
4 dl. kærnemælk
Smør eller olie til bagning
Tilbehør:
Flormelis
Syltetøj/marmelade

Æg

Sukker

Hvedemel

Natron

Salt

Vaniljesukker

Kærnemælk

Smør

Flormelis

Hindbærmarmelade
Køkkenredskaber til æbleskiver
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 kop
2 store skåle
1 elpisker
1 lille gryde
1 dejskraber
1 bagerist
1 æbleskivepande
1 ildfast fad

Decilitermål

Teske

Spiseske

Køkkenvægt

Kop

Stor røreskål

Elpisker

Lille gryde

Dejskraber

Bagerist

Æbleskivepande

Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æbleskivedej:
3.
Slå forsigtigt et æg ud en i kop, så blommen ikke går i stykker. Tag æggeblommen op med fingrene og læg den i en skål. Hæld æggehviden over i en anden skål. Gør det samme med alle æggene. Vask hænder. Se videoen.
4.
Kom sukker i skålen med æggehviderne. Pisk sukker og æggehvider sammen i 3-5 minutter med en håndmixer, til det er blevet en luftig skum. Stil skålen til side. Se videoen.
5.
Tag skålen med æggeblommerne og kom mel, natron, salt, vaniljesukker og kærnemælk i. Pisk det sammen med håndmixeren.
6.
Kom de piskede æggehvider i dejen. Vend forsigtigt æggehviderne rundt i dejen med dejskraberen. Du må ikke røre for hårdt, for så slår du luften ud af æggehviderne. Se videoen.
Bag æbleskiverne:
7.
Tænd ovnen på 100 grader. Stil en bagerist ind i ovnen.
8.
Kom en knivspids smør eller olie i hvert hul i en æbleskivepande og varm æbleskivepanden op. Se videoen.
9.
Fyld hullerne ¾ op med dej og bag æbleskiverne ved middel varme.
10.
Når kanterne er faste, så vend æbleskriverne om på siden. Vend dem kun ¼ omgang, så de står på højkant i panden.
11.
Tag nu en spiseskefuld ekstra dej og kom den ind i hver æbleskive.
12.
Når alle æbleskiverne er fyldt med ekstra dej, så vend dem helt om.
13.
Bag dem, til de er let lysebrune hele vejen rundt.
14.
Tag et ildfast fad. Læg de færdigbagte æbleskiver i fadet, og stil det ind i ovnen. Så holder æbleskiverne sig varme og luftige, til de skal spises. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
15.
Servér med det samme. Spis æbleskiverne med en klat flormelis og marmelade til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 348 kJ / 83 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 2,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer