![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Æblemarmelade
Æblemarmelade
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/oddfgabh/aeblemarmelade_0.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Du kan lave marmelade af næsten al slags frugt og æblemarmelade er en klart overset lækkerhed! Brug gerne de lidt kedelige æbler, som er I ikke gider spise rå, eller måske æbler fra haven, hvis I har mange af dem.
Tip: du kan eventuelt tilsætte lidt ekstra smag, fx ingefær, kanel, nellike eller kardemomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblemarmelade
Marmelade:
½ kg. æbler
½ dl. vand
2 ½ dl. sukker
½ tsk. vaniljesukker
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/5ziftlog/gocook-vanillesukker.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljesukker
Køkkenredskaber til æblemarmelade
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 decilitermål
1 piskeris eller stavblender
1 teske
1 røreske
1 syltetøjsglas
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/ywujmbqi/patentglas-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marmelade:
3.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.
4.
Kom æbletern, vand og sukker i en lille gryde. Tilsæt evt. ½ teske af dit favorit-krydderi. Rør rundt.
5.
Sæt låg på gryden, og varm op til middel varme. Skru ned på lav varme, når det koger. Lad marmeladen simre i cirka 10 minutter, til æble-ternene er kogt lidt ud.
6.
Hvis du ikke kan lide klumper i din marmelade, kan du mase dem ud med et piskeris, eller blende mosen med en stavblender. Se videoen.
7.
Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt.
Skold et stort sylteglas:
8.
Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.
9.
Hæld marmeladen i glasset, og skru låget på. Opbevar marmeladen i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 632 kJ / 151 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 0 %
Energiindhold er pr. 100 g. æblemarmelade
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer