Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i små tern.

4.

Kom æbletern, vand og sukker i en lille gryde. Tilsæt evt. ½ teske af dit favorit-krydderi. Rør rundt.

5.

Sæt låg på gryden, og varm op til middel varme. Skru ned på lav varme, når det koger. Lad marmeladen simre i cirka 10 minutter, til æble-ternene er kogt lidt ud.

6.

Hvis du ikke kan lide klumper i din marmelade, kan du mase dem ud med et piskeris, eller blende mosen med en stavblender. Se videoen.

7.

Tilsæt vaniljesukker, og rør rundt.

8.

Skold et stort sylteglas: Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.

9.

Hæld marmeladen i glasset, og skru låget på. Opbevar marmeladen i køleskabet.

Næringsindhold per portion

Energi: 632 kJ / 151 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 99 %

Fedt: 0 %

Energiindhold er pr. 100 g. æblemarmelade

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 53 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min