- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Æblemarmelade
Æblemarmelade
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Du kan lave marmelade af næsten al slags frugt og æblemarmelade er en klart overset lækkerhed! Brug gerne de lidt kedelige æbler, som er I ikke gider spise rå, eller måske æbler fra haven, hvis I har mange af dem.
Tip: du kan eventuelt tilsætte lidt ekstra smag, fx ingefær, kanel, nellike eller kardemomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblemarmelade
Marmelade:
½ kg. æbler
½ dl. vand
2 ½ dl. sukker
½ tsk. vaniljesukker
Æble
Vand
Sukker
Vaniljesukker
Køkkenredskaber til æblemarmelade
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 decilitermål
1 piskeris eller stavblender
1 teske
1 røreske
1 syltetøjsglas
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Decilitermål
Piskeris
Teske
Røreske
Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marmelade:
3.
4.
5.
6.
7.
Skold et stort sylteglas:
8.
Stil glasset og låget i vasken. Hæld kogende vand i både glasset og låget, og hæld vandet ud. Pas på du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen.
9.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 632 kJ / 151 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 0 %
Energiindhold er pr. 100 g. æblemarmelade
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer