- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Æbler>
- Æblegelé
Æblegelé
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Mangler du noget til at peppe din is op? Eller måske din sauce? Her har du svaret!
Opskriften giver 1 glas æblegelé på 500 ml.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblegelé
Æblegelé:
1 kg. æbler
5 ½ dl. vand
350 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Evt. konserveringsmiddel
Evt. 1 tsk. geleringsmiddel
Æble
Vand
Sukker
Vaniljesukker
Atamon (konserveringsmiddel)
Geleringsmiddel
Køkkenredskaber til æblegelé
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde med låg
1 gryde ske
2 sier
1 stor skål
1 lille gryde
1 tallerken
1 sylteglas 500 ml.
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem gryde
Grydeske
Si
Stor røreskål
Lille gryde
Middagstallerken
Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblegelé:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Skold dine sylteglas:
9.
Stil glasset og låget i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glasset med konserveringsmiddel.
10.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 807 kJ / 193 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 98 %
Fedt: 1 %
Kostfibre: 0 %