- >
- Opskrifter >
- Råvarer >
- Frugt, bær og nødder >
- Æbler >
- Æblegelé
Æblegelé
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mangler du noget til at peppe din is op? Eller måske din sauce? Her har du svaret!
Opskriften giver 1 glas æblegelé på 500 ml.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblegelé
Æblegelé:
1 kg. æbler
5 ½ dl. vand
350 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
Evt. konserveringsmiddel
Evt. 1 tsk. geleringsmiddel

Æble

Vand

Sukker

Vaniljesukker

Atamon (konserveringsmiddel)

Geleringsmiddel
Køkkenredskaber til æblegelé
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 mellemstor gryde med låg
1 gryde ske
2 sier
1 stor skål
1 lille gryde
1 tallerken
1 sylteglas 500 ml.

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Mellem gryde

Grydeske

Si

Stor røreskål

Lille gryde

Middagstallerken

Sylteglas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblegelé:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Skold dine sylteglas:
9.
Stil glasset og låget i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt glasset med konserveringsmiddel.
10.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 807 kJ / 193 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 98 %
Fedt: 1 %
Kostfibre: 0 %