- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Æbler>
- Æbleflæsk
Æbleflæsk
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
En gammel dansk klassiker, som du bliver nødt til at prøve en dag. Bare for at kunne sige til dine bedsteforældre, at du har smagt æbleflæsk. Det giver point i bogen ;-)
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æbleflæsk
Æbleflæsk:
300 g. flæsk i skiver eller bacon
450 g. flæsk i skiver eller bacon
150 g. flæsk i skiver eller bacon
6 æbler
9 æbler
3 æbler
2 løg
3 løg
1 løg
¼ tsk. sukker
½ tsk. sukker
Knivspids sukker
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
4 skv. rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
Smør
Stegeflæsk
Æble
Løg
Sukker
Peber
Rugbrød
Smør (smørbart blandingsprodukt)
Køkkenredskaber til æbleflæsk
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Stegepande
Paletkniv
Middagstallerken
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æbleflæsk:
3.
Kom flæsk eller bacon på en kold stegepande. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Tænd på middel varme, og steg flæsk eller bacon, til det er sprødt. Bacon skal ikke stege så længe som flæsk. Når det er færdigt, så kom det over på en tallerken. Gem stegepanden og stegefedtet.
4.
5.
6.
7.
8.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1807 kJ / 432 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt: 9,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer