
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Æblechips
Æblechips - tørrede æbleringe
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Chips du må spise HVER dag - også på madpakken! Minimal arbejdstid, og en anelse tålmodighed, så er du i mål med årets bedste hverdags-snack.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblechips
Ingredienser
2 l. vand
½ stk. citron (kun saften)
10 æbler

Vand

Citron

Æble
Køkkenredskaber til æblechips
4 bageplader
Bagepapir
1 stor skål
1 citruspresser
1 skærebræt
1 stor skarp kniv

Bageplade

Bagepapir

Stor røreskål

Citruspresser

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblechips:
3.
Tænd på 100 grader varmluft. Kom bagepapir på 4 bageplader.
4.
Kom vand i en skål. Pres saften af en ½ citron, og hæld det op i skålen. Se videoen.
5.
Skyl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i så tynde skiver som muligt. Har du en kernehus-udstikker, så brug den, og skær derefter æblet ud i tynde ringe. Læg løbende æble-skiverne op i vandet.
6.
Tag æble-skiverne op, læg dem på et viskestykke og dup dem lidt tørre. Fordel æble-skiverne i ét lag på de 4 bageplader.
7.
Sæt alle pladerne i ovnen, og bag æble-skiverne i 2½ time, eller indtil de er helt tørre. Vend æble-skiverne 1-2 gange undervejs. Pas på, du ikke brænder dig.
8.
Tag bagepladerne ud, og lad æble-skiverne køle af. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 460 kJ / 110 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 93 %
Fedt: 5 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer