- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Burger >
- Åben burger
Åben burger
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
 
McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i, er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til åben burger
Bøf
400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. olie
Fyld
1 rødløg
2 rødløg
½ rødløg
3 store tomater
4-5 store tomater
1-2 store tomater
2 dl. feldtsalat
4 spsk. fetaost i tern
6 spsk. fetaost i tern
2 spsk. fetaost i tern
2 spsk. græsk yoghurt 10%
3 spsk. græsk yoghurt 10%
1 spsk. græsk yoghurt 10%
10 friske mynteblade
15 friske mynteblade
5 friske mynteblade
2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød
3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød
1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccaciabrød
 
Hakket oksekød
 
Salt
 
Peber
 
Rapsolie
 
Rødløg
 
Tomat
 
Fetaost
 
Græsk yoghurt
 
Mynte
 
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til åben burger
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
1 stegepande
1 spatel
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 si
1 gaffel
1 stor skål
1 lille skål
1 brødkniv
 
Måleskeer
 
Køkkenvægt
 
Skærebræt
 
Stegepande
 
Spatel
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Urtekniv
 
Si
 
Gaffel
 
Stor røreskål
 
Lille røreskål
 
Brødkniv
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hakkebøf:
3.
Del kødet i 4 dele, og form det til 4 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
Del kødet i 6 dele, og form det til 6 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
Del kødet i 2 dele, og form det til 2 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
4.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.
5.
6.
Fyld:
7.
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
8.
9.
10.
11.
12.
Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Se videoen.
13.
14.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 1331 kJ / 318 kcal
Protein: 38 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
 
 
 
 
 
 
