Opbevar vanillesukker i en bøtte med låg i et køkkenskab eller en køkkenskuffe. Sørg for at sætte låget godt på, så holder smagen længere.
- >
- Leksikon>
- Bagning og desserter>
- Sukker og sirup>
- Vaniljesukker
Vaniljesukker
Vanilje er et krydderi. Den stammer fra Mexico, og bliver idag dyrket i bl.a. Madagaskar, Indonesien og på Zanzibar. Du kan både få vanilje som pulver og som stænger. Vanilje smager sødt og krydret. Bruger du hele stænger, skal du flække vaniljestangen på langs med en spids kniv. Skrab de sorte vaniljekorn ud med bagsiden af kniven. Gem de tomme vaniljestænger i et lufttæt glas sammen med sukker, så har du hjemmelavet vaniljesukker. Du kan bruge vanilje i desserter, og når du bager bradepandekage eller laver lagkage.
Smag: Sødt.
Holdbarhed
3 år på hylden