Opbevar tykmælk i køleskabet. En tykmælk, der ikke er åbnet, kan holde sig i længere tid end en tykmælk, der er åbnet.
I åbnet tilstand kan tykmælken holde sig frisk i 6 dage.
Tykmælk er et mejeriprodukt. Det er hvidt og tykt i konsistensen. Man kalder det et surmælksprodukt, fordi det er lavet af syrnet mælk, og derfor har tykmælk en syrlig smag. Det kan ofte erstattes af A38, yoghurt naturel og ymer.
Før i tiden lod man frisk mælk stå på køkkenbordet til dagen efter, hvor det var blevet tykt og surt. I dag bliver tykmælk lavet under kontrollerede forhold på et mejeri.
Tykmælk kan spises som yoghurt til morgenmad, for eksempel med mysli på. Det kan også bruges i bagværk og kager, i dressinger og i koldskål.
6 dage i køleskabet (Åbnet)
2 uger i køleskabet (Uåbnet)
Opbevar tykmælk i køleskabet. En tykmælk, der ikke er åbnet, kan holde sig i længere tid end en tykmælk, der er åbnet.
I åbnet tilstand kan tykmælken holde sig frisk i 6 dage.