Tykmælk

Tykmælk er et mejeriprodukt. Det er hvidt og tykt i konsistensen. Man kalder det et surmælksprodukt, fordi det er lavet af syrnet mælk, og derfor har tykmælk en syrlig smag. Det kan ofte erstattes af A38, yoghurt naturel og ymer.

Før i tiden lod man frisk mælk stå på køkkenbordet til dagen efter, hvor det var blevet tykt og surt. I dag bliver tykmælk lavet under kontrollerede forhold på et mejeri.

Tykmælk kan spises som yoghurt til morgenmad, for eksempel med mysli på. Det kan også bruges i bagværk og kager, i dressinger og i koldskål.

Holdbarhed

6 dage i køleskabet (Åbnet)

2 uger i køleskabet (Uåbnet)

Opbevaring

Opbevar tykmælk i køleskabet. En tykmælk, der ikke er åbnet, kan holde sig i længere tid end en tykmælk, der er åbnet.

I åbnet tilstand kan tykmælken holde sig frisk i 6 dage.

Retter med tykmælk

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min